Den spanske kreatør på Pep Guardiolas Manchester City-mandskab kan muligvis snart være fortid på Etihad Stadium. Et skifte væk fra den engelske storklub kan ske allerede denne sommer, da kontakt med en anden klub er i gang.

Af Anders Lang Jensen

Photo by Stephen Pond/Getty Images

Ifølge en lang række kilder har den spanske stjerne afvist alt kontraktudspil fra Manchester City, da David Silva ønsker at skifte væk fra titelkandidaterne fra Premier League. Og han er allerede i kontakt med den lille spanske klub Las Palmas omkring et sommerskifte. Det melder The Sun.

Den 31-årige spanier skulle efter sigende have lavet en mundtlig aftale med Las Palmas om, at Silva skifter til klubben. Kontrakten med Guardiola og co. udløber i 2019, hvorfor det er tvivlsomt, hvornår et skifte bliver en realitet.

Photo by David Ramos/Getty Images

David Silva har været en stor profil hos den blå del af Manchester siden sit skifte fra netop spansk fodbold og storklubben Valencia tilbage i 2010 for £24m. Her er det blevet til 2 Premier League-titler, 2 ligacups og en FA-cup. Derudover kan Silva også skrive en flot landsholdskarriere på CV´et.

Med Spanien er det blevet til 2 EM-titler og et enkelt VM-trofæ. Og netop til det spanske kan fremtiden ligge for den offensive midtbanemand. Sidste januar fortalte Silva til engelske aviser, at hvis han skal tilbage til Spanien, skal det være for at spille for Las Palmas.

Photo by Michael Regan/Getty Images

Rygterne er opstået, efter David Silva angiveligt frygter for sin plads på Guardiolas mandskab efter transferen af portugisiske Bernardo Silva, der blev hentet i franske AS Monaco denne sommer. Af type minder de to om hinanden, hvorfor det umiddelbart godt kunne ligne en direkte erstatning for spanieren.