Af Anders Lang Jensen

Denne sommer er, med hensyn til transfers, fuldstændig vanvittig, og de engelske storklubber har traditionen tro fortsat med at spendere voldsomt mange penge.

Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto via Getty Images

Chelsea sagde så sent som i går farvel til deres serbiske midtbanemand Nemanja Matic, der rejser til Manchester United, men afløseren blev allerede hentet ind for længe siden i franske Bakayoko hos AS Monaco. Spanske Alvaro Morata er også hentet ind til angrebet, og dermed ligner Diego Costa pludselig en færdig mand hos Chelsea.

Det har været forventet hele sommeren, at det blot er et spørgsmål om tid, før der bliver meldt noget ud omkring, hvad den kontroversielle angriber skal lave efter sommerferien. Italiensk interesse fra AC Milan og hans tidligere Atletico Madrid er der, og det forventes at begge har følerne ude.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Tidligere har Costa selv udtrykt ønske om et skifte tilbage til den spanske hovedstad, han netop kom fra efter skiftet til Chelsea år tilbage. Holdet på Vicente Calderon er dog ramt af en transferkarantæne, hvorfor de ikke må benytte nye spillere før januar 2018.

Til pre-season-turneringen Audi Cup udtalte Simeone sig: ” Diego Costa kan komme til januar? Hvem ved? Vi kan ikke sige noget om det endnu. Jeg fokuserer udelukkende på de spillere, der spiller for mig nu.”

Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

En angriber, Simeone råder over på sit mandskab, er franske Antoine Griezmann, der sættes i forbindelse med FC Barcelona for tiden. Dermed kan et salg til liga-konkurrenter af Griezmann åbne op for et køb af deres tidligere Diego Costa som afløser for den franske landsholdsspiller.

Neymar trækker nemlig overskrifterne med et muligt skifte til PSG, hvorfor Griezmann meldes som en lun kandidat til at blive hentet til Camp Nou som afløser. Men endnu mangler der en officiel bekræftelse af det, der kan ende som historiens største transfer.