Nu gør sommeren snart sit indtog, og selvom der ikke er en VM-turnering eller en EM-turnering at se frem til, så er der stadig masser af fodbold du kan se. Hvis 2018 er nogen indikation af hvordan vejret bliver igen i år, så kan vi godt venter os mange lange og varme aftener.

De skal selvfølgelig bruges på hygge, og det kan ikke blive mere hyggeligt end fodbold, øl og grill. Er du den i din venneflok som har den lækreste have, så er det naturligvis dig som skal stå for de gode grillaftener. Men du behøver ikke stå for alting jo. Det gode ved at være den som har grillen, er at de andre tit tager mad og drikkelse med.

Tag dit fjernsyn ud i haven

Hvis i gerne vil nyde sommeren og grillen, men samtidig se bold eller sport i fjernsynet, så skal I bare slæbe fjernsynet ud i haven. Det er faktisk ikke sikkert i overhovedet behøver det.

Da Danmark vandt EM i 1992, var det så varmt at folk slæbte deres fjernsyn ud i haven så de kunne se finalen. Dengang skulle du trække lange kabler og ledninger for at kunne får det til at fungere, men det behøver du ikke i dag. Nu kan du bare streame det. Det vil sige du bare skal have din computer med ud.

Sørg for at lade den godt op i forvejen, så I ikke løber tør for strøm midt i en straffesparkskonkurrence. Sæt din computer på et bord, tænd grillen og knap en øl op. Det er opskriften på en rigtig hyggelig grillaften i haven.

Den perfekte grillmad til en hyggelig fodboldaften

Der er mange meninger om hvad du skal smide på grillen når vennerne kommer forbi, og du har garanteret også din egen. Pølser er altid en sikker vinder, og de går rigtig godt sammen med en kold øl og en god fodboldkamp.

Hvis du vil, kan du faktisk genskabe stemningen fra fodboldstadionet ved at grille pølser og servere fadøl. Ja, du hørte rigtigt: Fadøl. Højst sandsynligt har du ikke et fadølsanlæg derhjemme, men det kan nemt løses. Et fadølsanlæg kan lejes temmelig billigt. Måske er det ikke noget du skal gøre på en almindelig tirsdag aften, men hvis i planlægger det i god tid, så er det ikke noget problem.

Det er også muligt at finde små ølfustager som du kan have stående på bordet. Det er måske ikke helt det samme som på stadion, men det smager derhen af.

Tilbage til made: hvad hvis folk ikke vil have pølser? Grillen er en fantastik ting fordi du kan lave stort set alt på den. Hvis dine venner er mere til bøffer end pølser, så smider i bare et par gode lunser kød på den i stedet for.

Hvis der er vegetarer imellem dine venner, så kan du også sagtens stege grøntsager på den.

Planlæg sjove lege i haven

Når i spist jeres kød, set fodboldkampen og drukket et par øl, så er det tid til at slå mave. Men i skal ikke sidde og synes helt hen. Hvis du vil lave den perfekte fest i haven, så bør du planlægge et par sjove lige. Det behøver ikke at være noget besværligt. I kan holde jer inden for temaet og trille en fodbold rundt.

Hvis det er en fest som skal foregå til langt ud på natten, så kan I også lave nogle øllege. Ølstafet er altid en sikker vinder. Husk på at det handler om at have det sjovt, og ikke om konkurrence. Så længe du er kreativ og folk hygger sig, så skal det hele nok gå.