Fodbold

Det er vigtigt for børn at være motiverede hvert skoleår, hver måned, hver dag og hvert modul! Men dette kan til tider være nemmere sagt end gjort, og derfor er det utroligt vigtigt, at lærere og diverse andre undervisere anvender de rigtige metoder og redskaber. Dette er naturligvis kun muligt, hvis disse autoritære figurer har et kendskab til effektive metoder, og denne artikel vil derfor redegøre for, hvordan fodbold kan være med til at skabe motivation og variation i hverdagen!

For at forstå denne metode, så bør du glemme stort set alt, hvad du ved om fodbold. Igennem disse metoder er der nemlig ikke nødvendigvis tale om to hold, som kæmper om at score flest mål, der er i højere grad fokus på bevægelse og variation i hverdagen. Gennem fodbold kan man nemlig lave aktive øvelser med børnene, som er både sjove og lærerige. Det kræver blot en smule fantasi, så kan man skabe diverse forskellige øvelser.

Denne variation kan man betegne som en ’aktiv pause’. Elevers skoledage bliver længere og længere og motion kan være med til at skabe overskud i disse lange dage. Et andet godt element er, at fodbolden kan være med til at skabe trivsel og sammenhold blandt eleverne, således at din klasse kan fungere endnu bedre i fremtiden.

I den næste del af denne artikel kan du blandt andet læse om Gentofte HF, som har taget fodbolden til sig!

Gentofte HF har fokus på idræt

På Gentofte HF & Gymnasium er der blevet sat fokus på bevægelse. De er blot en af de uddannelsesinstitutioner, som har taget et aktivt valg om at bevægelse skal inkorporeres i skoledagen gennem fodbold.

Dette giver eleverne mulighed for at sætte sit præg på skolens idrætsliv, og de kan faktisk være med til at repræsentere deres gymnasium. Dette kan blandt andet gøres ved diverse turneringer i skolefodbold. Her kan eleverne nemlig frit stille med et skolehold, som kan dyste mod andre skoler. Dette giver ikke blot et afbræk fra den almindelige dag med faglige moduler, det giver også eleverne mulighed for at tage ansvar, og herved skaber det en vis form for selvstændighed.

Derved er der kun positive ting at nævne, når man snakker om fodbold som en del af skoledagen. Det skaber sammenhold, energi og ansvar, så måske man skulle at inkorporere det på flere uddannelsesinstitutioner landet over!

Hvilke muligheder er der for fodbolden?

Det er ikke blot i Gentofte, at det er en mulighed med fodbold i hverdagen. Initiativet til fodbold som en del af hverdagen er fremstillet af DBU, og det er noget, som skoler og andre uddannelsesinstitutioner over hele landet har mulighed for, så hvis din uddannelse ligger i Lyngby eller København, så er det også muligt her!

Hvis dette lyder som noget for din institution, så søg yderligere information med det samme!Forløbet starter således, at diverse arealer på skolen bliver afprøvet for at give inspiration til, hvordan bevægelsen kan blive en del af undervisningen. Hvis gymnasiet eller skolen ligger i indre København, så er der muligvis ikke så mange grønne arealer tilknyttet skolen, men man skal ikke lade sig begrænse af dette. Det er nemlig muligt at udføre disse bevægelser på mange forskellige steder!