Af Anders Lang Jensen

De sidste sæsoner har der været flere og flere situationer med forskellige slåskampe til professionelle holds træning. Internettet gør det muligt at dele episoder for fodboldspillernes opførsel, og flere er faldet uheldigt ud.

Photo by Steve Bardens/Getty Images

Nu har der så været endnu en hanekamp hos et mandskab. Denne gang i engelske Premier League hos Newcastle United. Til gårsdagens træning har der været kamp mellem to spillere. Og det hele resulterede i det værst tænkelige, nemlig en brækket hånd.

En række engelske aviser heriblandt The Sun kan i dag fortælle, at de to Newcastle-spillere Jamaal Lascelles og Mohammed Diame var oppe at toppes til træningen hos det nordengelske oprykkerhold. Anføreren Jonjo Shelvey ville stoppe seancen med uden held.

Foto: Ian Horrocks/Getty Images

Den engelske midtbanespiller forsøgte at nedtone konflikten mellem de to spillere. Men episoden kostede Shelvey en brækket venstre hånd. Det melder avisen. Angiveligt har forsvarsspilleren Jamaal Lascelles kaldt Diame for ”doven” hvilket skulle have optrappet konflikten.

Den tidligere Liverpool- og Swanseaspiller hoppede ind mellem de to kamphaner til træningen for at stoppe den aggressive stemning, der var blevet udviklet mellem de to spillere på klubbens træningscenter kaldet Darsley Park centre.

Newcastle spiller næste søndag igen i den engelske Premier League efter landsholdspausen mod Southampton. Inden da skal den engelske midtbanemand undersøges nærmere, men de første fornemmelser viser angiveligt, at den venstre hånd er brækket.

Hele episoden kan uden tvivl ikke være tilfredsstillende for den spanske manager Rafa Benitez. Shelvey er en meget vigtig spiller for holdet på St. James Park og har bidraget til, at holdet har fået en fornem start på tilværelsen i den bedste række efter dukkerten i Championship sidste sæson.

De hvid og sort stribede fra Nordengland befinder sig på en 9. plads i tabellen i den engelske bedste række. Her det er blevet til 10 point i de første 7 kampe, hvilket er godkendt for en oprykker til ”verdens hårdeste liga”, som den kaldes af mange.