Af Anders Lang Jensen

Den intense engelske liga har igennem tidernes løb budt på mange danskere som aktører i, hvad mange også kalder, verdens bedste fodboldliga.

Store navne som Eriksen, Schmeichel og Højbjerg er bare få af de danskere, som er på kontrakt i den benhårde og barske Premier League. Nu kan endnu en dansk profil være på sin vej mod det engelske. Nordpå ligger Newcastle, og de er klar med bud på Feyenoords Nicolai Jørgensen.

For 12 år siden betalte Newcastle £16 millioner for Michael Owen, der skiftede fra Real Madrid. Den handel slog dengang transferrekord i Newcastle, og det er stadig transferrekorden i dag, selvom der de senere år er blevet brugt mange penge på nye spillere.

De andre 19 Premier League-klubber har alle slået deres transferrekord i løbet af de seneste sæsoner, og nu kan Newcastle også være på vej til at gøre det. Og det kan meget vel blive i skikkelse af den tidligere FCK-stjerne, som kommer til at slå rekorden.

Newcastle har allerede budt £14 millioner på Nicolai Jørgensen, og det bud har Feyenoord afvist. Ifølge the Guardian vil Newcastle dog vende tilbage med et nyt bud, der overstiger det beløb, som Michael Owen blev købt for, i løbet af de kommende dage.

Feyenoord kræver angiveligt £20 millioner for danskeren, men helt så meget er englænderne fra Newcastle ikke parat til at smide efter sidste sæsons topscorer i den hollandske liga, Æresdivisionen.

Skulle det ikke lykkedes for Newcastle at hente Nicolai Jørgensen, vil de i stedet rette opmærksomheden mod Leicesters Islam Slimani, som også vil koste omtrent £20 millioner. Der er dog ingen tvivl om, at Newcastle henter nye spillere. Det er et brændende ønske fra manager Rafael Benitez.