Af Anders Lang Jensen

I FC Barcelona ser argentinske Javier Mascherano ud til at forlade klubben senest til sommer, men måske allerede til januars transfervindue. Derfor jagter klubben på Camp Nou en ny defensivspiller til truppen.

Det er den spanske avis Marca, der nu beretter, at Manchester Uniteds hollandske Daley Blind er i søgelyset hos den catalanske gigant. Træner hos Barca Ernesto Valverde planlægger en fremtid uden den solide Mascherano, og en backup til makkerparret Pique og Umtiti skal hentes.

Blind er en alsidig spiller, som både kan spiller på venstreback positionen med hollænderens stærke venstrefod. Men en plads i det centrale forsvar kan også passe den tidligere Ajax-stjerne. I Barca ønsker man boldspillende forsvarsspillere, hvorfor Blind er et glimrende kort til ønsket.

Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Hollænderen har kontraktudløb til sommeren 2018, og der er intet nyt meldt ud omkring defensivspilleren fremtid. Barca lurer på et billigt bud til januar måned. Blind kom til Old Trafford i 2014 fra hollandske Ajax, da Louis Van Gaal stod i spidsen for the red devils.

Men blot 14 optrædener har Blind spillet i denne sæson under Jose Mourinho, der tydeligvis ikke ser hollænderen som en løsning i de defensive geledder hos United-tropperne. Marca melder videre, at der også var interesse i Blind fra Barcelonas side helt tilbage i 2014.

Photo by Jean Catuffe/Getty Images

Her var Blind en del af Hollands VM-mandskab. Den sommer skiftede han til det engelske, men sportsdirektør i Barcelona Andoni Zubizarreta var angiveligt også interesseret i hollænderen og en mulig handel. Sådan én kan dog nu komme på tale i et af de kommende transfervinduer.

Real Sociedads Inigo Martinez er også et emne til posten som ny defensivspiller hos Barca, og spanieren er også med stor sandsynlighed Barcelona-træneren Ernesto Valverdes førsteprioritet. Derudover er Blinds hollandske landsmand Stefan de Vrij også inde i billedet.

Ifølge avisen var Barcelonas tekniske direktør Robert Fernandez til stede ved Lazios 3-1 nederlag til Torino mandag aften.