De fleste af jer har sikkert prøvet at spille FIFA. Sidder I ikke i samme stue, ved I også hvor fedt det er, når I kan tale sammen under kampen. Men skulle I ikke have mulighed for at sidde sammen og spille, kan I da bare tale sammen via Skype eller en anden af nettets gratis samtaletjenester.

Er i flere der spiller FIFA sammen, kan det ikke undgås, at der falder et par kommentarer af under kampen. Enten når den enes hold laver en sublim scoring eller den andens får udvist en spiller for en grov forseelse.

De små kommentarer gør det sjovt at spille mod hinanden – både i situationen og bagefter, når I snakker om kampen. For lur os om ikke I bliver lige så grebet af spillet i den elektroniske virkelighed som IRL.

Men hvad så, hvis I ikke sidder sammen?

Men det er ikke altid, du sidder sammen med ham eller hende, som dit hold spiller imod. Det skal dog ikke afholde jer fra at tale sammen. Bare på med headsættet og ring op via Skype eller en af nettets mange andre gratis muligheder for at tale sammen, uden at det koster mobil- eller andre former for takst.

Det bliver naturligvis ikke helt det samme, som hvis i sad sammen, men når det nu ikke kan lade sig gøre, er det da det bedste alternativ. Skift eventuelt til en videosamtale, så I kan se hinandens forbavsede, jublende eller arrige ansigtsudtryk efterhånden som kampen skrider frem.

Gå all-in håndfri

Det største problem ved at skulle bruge for eksempel Skype er, at I så er lænket til computeren med ledningen fra headsettet.

Men det behøver I naturligvis ikke. I kan da bare vælge at bruge Skype på mobilen og så bare slå højttaleren til. I kan også bruge et trådløst headset, som et fra f.eks. Jabra eller en af de mange andre producenter af trådløse headset, hvis computeren er udstyret med Bluetooth – og det er langt de fleste computere i dag.

Så kan der både blive tid til at hente en kold fra køleskabet og opføre en lille sejrsdans, når dit hold har lammetævet modstanderen i den anden ende af internetforbindelsen.