Michael Keane

Transfer: Fra Burnley til Everton

Sell on-fee tjent: 52 millioner kroner til Manchester United

(Photo by TF-Images/Getty Images)

Med salget af John Stones til Manchester City havde Everton brug for en ny midterforsvarer frem mod næste sæson. Valget faldt på den stærke engelske forsvarspiller Michel Keane, der af holdkammerater og eksperter spås til at blive den mand i midterforsvaret på det engelske landshold. De købte ham for det halve af, hvad de solgte Stones for, nemlig 200 millioner kroner. Burnley fik dog ikke alle pengene for sig selv, i det de var tvunget til at give Manchester United 52 millioner kroner. Grunden er, at The Red Devils lagde en sell on fee på 25 procent på en fremtidigt salg af Keane. Det viste sig at være en god ide…

John Stones

Transfer: Everton til Manchester City

Sell on-fee tjent: 60 millioner kroner til Barnsley

(Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Den meget talentfulde midterforsvarer John Stones blev med skiftet til Manchester City sidste sommer til den dyreste midterforsvarer nogensinde. Klubben fra den blå del af Manchester betalte kan 400 millioner kroner for den daværende Everton-spiller. Udover den enorme summe mængde, som Merseyside-klubben pludselig havde hænderne var der også nogle andre, der kunne lugte penge. Det var Championsship-klubben Barnsley, der med salget af englænderen i 2013 havde indlagt en aftale om 15 procent af den eventuelle næste overgangssum. Han havde fået debut allerede som 17 årig, så potentialet var tidligt synligt, men spørgsmålet er om Barnsley havde regnet med ham som den dyreste forsvarsspiller nogensinde.

Raheem Sterling

Transfer: Liverpool til Manchester City

Sell on-fee tjent: 75 millioner kroner til QPR

Raheem Sterling var kun 15 år, da Liverpool smed over 6 millioner danske kroner på bordet for Queens Park Rangers-spilleren. Sterling skiftede til The Reds, som Liverpool også kaldes og blev i sine teenageår en stor succes. QPR så potentialet i Sterling og sikrede sig 20 procent på et eventuelt videresalg fra Liverpool.

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

For to år siden tvang Sterling sig til et skifte væk fra Anfield i jagten på flere trofæer og big spender-klubben Manchester City slog selvfølgelig til. Overgangssummet gjorde QPR rig.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side