Marko Arnautovic var dagens mand i skysovs. Med to scoringer sænkede han City alene. [Getty Images]

Stoke City skulle i den første af de mange Premier League-kampe i dag op mod de store titelkandidater fra Manchester City.

Men Stoke var beredt på faren, og viste ingen nåde.

Stoke kom hurtigt foran. Allerede efter syv minutter kom The Potters foran. Schweiziske Xherdan Shaqiri fik banet vej igennem et stort press fra hans direkte modstander, og herefter fandt han vejen til feltet.

Smukt afleverede han bolden til Marko Arnautovic, der lyste op i dagens kamp.
Arnautovic omsatte sikkert og køligt chancen til 1-0.

Efter 15 minutters spil senere var Arnautovic på spil foran Manchester Citys mål igen.

City prøvede og prøvede, men lige lidt hjalp det

En genial aflevering fandt vej gennem Citys defensive geledder, og fandt Arnautovic, der sparkede i bolden i nettet med en følt inderside. Den østrigske landsholdsspiller bragte dermed Stoke på 2-0.

Kort før pause, var City dog meget tæt på at reducere. Et flot gennemspillet angreb endte på gæsternes venstre side. Her fandt Raheem Sterling en frembrusende Kolarov, der skød mod mål, men Stokes målmand, Jack Butland, reddede bolden flot.

Få minutter senere fik Arnautovic en næsten gratis mulighed, og et hattrick var i sigte. Det der lignede en offside, blev ikke dømt.

Strålende østrigsk one-man-show

Derfor var østrigske Arnautovic tilbage med City-målmand, Joe Hart, der kom hurtigt imod angriberen, men det lykkedes østrigeren at sende bolden afsted mod mål alligevel.

Et fald gjorde dog at skuddet ramte stolpen. Derfor stod der i pausen 2-0 til Stoke. Noget overraskende.

Gennem hele kampen voldte Stoke, City store problemer med mange ivrige angrebsspil. Tyve minutter før tid var Arnautovic (hvem ellers?) på spil igen. Han kom ind i feltet, hvor han fandt Shaqiri, der dog ikke kunne nå bolden.

Kort efter denne chance fik Bojan også en chance for at lukke og slukke festen, men chancen endte i sandet.

Stoke vandt 2-0, men med mere effektivitet, kunne de sagtens have vundet større.
City mister dermed muligheden for at komme op i Premier Leagues øverste felt med dette nederlag.