Det lykkedes for 2. gang inden for en uge for F.C. København at komme bagud til slovakiske MSK Zilina. Det endte dog med videre avancement til værterne, der med sejren over det slovakiske mandskab har kvalificeret sig til den 3. kvalifikationsrunde i Champions League.

Københavnerne var under hele første halvleg under pres fra de slovakiske gæster, og det var lidt de samme to tegninger, der gentog sig fra den første kamp i Zilina.

Efter et lille kvarters tid kom værterne bagud, da udeholdets Otubanjo kunne rundbarbere Jan Gregus, der i øvrigt taler samme sprog som mange af Zilinas spillere, inde i københavnernes straffesparksfeltet.

De neongule gæster sad mere og mere på tingene, som timeglasset var ved at rinde ud i 1. halvleg.

Skræmmende minder fra nedturen mod tjekkiske FK Jablonec malede sig ind i hjernerne på de F.C. København-spillere, som var med til den helt store nedtur for to år siden, hvor det lykkedes tjekkerne at slå de danske mestre ud af Europa League-kvalifikationen.

Det begyndte at lugte af en slovensk scoring, da Benjamin Verbic fik lov til at folde sig ud i og omkring Zilinas straffesparksfelt, men det blev altså ved tanken. Man havde følelsen af, at de giftige chancer skulle komme fra enten ham eller Bengtsson.

Forståeligt frustrerede F.C. København-spillere kunne se cifrene 0-1 stå på måltavlen, da man gik til halvleg i Telia i Parken, og således var de slovakiske mestre blot ét mål fra at gå videre.

Kort efter pausen fik værterne dog tildelt et straffespark, da Pierre Bengtsson lod sig falde, og her kunne slovenske Benjamin Verbic usvigeligt sikkert finte målmand Mardous, der med lethed gjorde det til 1-1.

Blot ti minutter efter havde FCK dog igen rod i defensiven, et noget atypisk problem førhen i tiden. Københavnerne lod et mål indkassere efter et hjørnespark, hvor forsvarsspiller Kasa steg til vejrs. 1-2 til Zilina.

Det brændte dog på i slutningen af kampen, hvor slovakkernes Ramil Sheydaev kunne have sendt kampen ud i forlængelse.

Københavnerne er videre samlet 4-3 efter en intens gyser til stor glæde for den sportslige glæde, der har haft som mål at komme i europæisk gruppespil hvert år.