Af: Emil Plovgaard

Nigerianske fodboldfans må ikke medbringe deres levende kyllinger til stadionet i Kaliningrad. Det står klart, efter de russiske myndigheder har idømt karantæner til nigerianske fodboldfans, som ville medbringe kyllinger, som efter sigende bringer lykke til spillerne på banen, i forbindelse med lørdagens kamp mod Kroatien.

Foto: Joe Raedle/Getty Images

En byrådspolitiker fra Kaliningrad fortæller dog, at fansene får lov til at medbringe kyllingerne i særlige områder af byen.

En russisk politiker har fortalt nigerianske fodboldfans, at de ikke må tage deres kyllinger med til denne sommers VM i Rusland.

Nigerias maskot: Kyllinger bringer lykke

Kyllingerne anses af nigerianerne som lykkebringende, men myndighederne har altså nu forbudt fansene i at tage kyllingerne med til kampen forud for Nigerias første kamp ved VM mod Kroatien denne lørdag.

Andrei Ermak, som er kulturminister i Kaliningrad, fortæller til det russiske nyhedsbureau, Interfax, at fans fra Nigeria havde forespurgt, hvorvidt det var muligt, at medbringe kyllingerne til stadionet. Det er et symbol for dem, og de har dem normalvis med til kampene. Vi måtte desværre skuffe dem, og fortælle dem, at det ikke var muligt.

Kyllingen kan medbringes til byen – men ikke på stadion

De nigerianske fans får dog lov til at medbringe kyllingerne til visse områder et stykke væk fra stadionet i Kaliningrad, forudsat, at de ikke tager dem med ind på stadion.

– Vi vil naturligvis rådgive om, hvor kyllingerne kan blive afsat, fortæller Ermak.

Efter kampen mod Kroatien lørdag, venter Island 22. juni og Argentina 26. juni.

Danmark fløjter VM i gang i morgen klokken 18.00 – følg med på Fodboldspilleren.dk

Det danske landshold åbner også deres VM-slutrunde i morgen. Det sker, når William Kvist og co. giver bolden op mod Peru i Saransk klokken 18.00. Kampen kan i øvrigt ses på TV 2.

Du kan naturligvis følge med i VM-slutrunden her på Fodboldspilleren.dk.

Rift om Nigeria trøjer

Der var rift om Nigerias trøjer op til dette VM. De legendariske retro-trøjer lokkede folk til – og allerede efter tre minutter var de udsolgt. Læs mere om det her.