Senere i dag mødes Sverige og Italien til et vaskeægte EM-brag. Den svenske landsholdsspiller Albin Ekdal beskylder Chiellini for at være usympatisk, at filme og forsøge at påvirke dommeren.

Foto: Lukasz Skwiot / Foto Olimpik

Foto: Lukasz Skwiot / Foto Olimpik

Af Emil Plovgaard

I optakten til en fodboldkamp hører man ofte spillere have gensidig respekt for hinanden. Sådan er det dog ikke foregået denne gang, inden Sveriges møde mod Italien.

Respekt er der heller ikke megen af fra Albin Ekdals side, der har været ude og kalde Giorgio Chiellini for et svin. De to har kendskab fra hinanden på grund af deres tid sammen i Juventus. En tid, der var meget præget af turbulens for Ekdal, der forlod klubben til fordel for Siena blot et år efter ankomsten til Torino-klubben.

Til Expressen.se udtaler Ekdal sig om Chiellini:

”Chiellini behandlede mig ikke som en lillebror, men mere som en ungdomsspiller. Han kørte mig til træning, da jeg ikke havde kørekort og sådan noget. På banen kan han være et svin. Det ved han godt selv, men alle vil gerne have sådan en slags spiller.

Vi må se, om vi kan hidse ham op, men han er ikke noget dumt svin. Han gør ikke meget, når han ikke har bolden, men han kan lide at filme og påvirke dommeren. Det er typisk spillere fra Italien. Vi forsøger at gøre det samme.”

Når det kommer til Buffon, er snakken en helt anden:

”Buffon er en fantastisk fyr. Han er venlig og sørger for de unge spillere hele tiden. Jeg har kun gode minder om ham. Han er en leder for Italien, og mange holder af ham.”

De to hold mødes som før nævnt senere i dag. I Sveriges første EM-kamp blev det til et noget skuffende 1-1 mod Irland, mens Italien imponerede med en 2-0 sejr over Belgien.

Læs også: Journalist: Så meget koster Payet