Den 8. september gik der en billedserie over verdenens nyhedskanaler. En ældre syrisk mand flygtede mod sikkerhed med sin lille søn Zaid på 7 år på den ene arm og den anden hånd bærende på de rester af ejendele han havde fra sit liv i Syrien. En ungarsk fotograf stak bevidst foden ud foran den flygtende syrer og fældede ham og han styrtede i jorden med sønnen forrest og kun febrilsk kunne han forhindre at ramme sin lille søn. Fotografen fik senere det vi i fodboldtermer vil kalde det røde kort. Det kan du læse mere om i bunden af artiklen.

https://youtu.be/MAsYsPX3zLg

Fodboldtræner og reddet af spansk fodboldakademi

Den flygtende syriske far’s navn er Osama Abdul Mohsen, og han ankom senere til Tyskland sammen med sin søn Zaid, hvor pressen havde ekstra meget fokus på ham, og det viste sig, at han havde en fortid som syrisk fodboldtræner. Da direktøren Miguel Galan for det spanske fodboldakademi CENAFE, der som ordet nærmer afslører hører til i Getafe hørte dette, blev han så rørt, at det måtte de agere på, og de fik inviteret Mohsen til Spanien, hvor han vil få et job i det spanske fodboldakademi.

Miguel Galan forklarer om bevæggrunden til dette:

“Jeg håber dette vil komme til at stå som et eksempel for resten af Europa. (…) Vi bliver nød til at hjælpe de her mennesker.”

Den 7-årige Zaid var på trods af mange timers rejse heller ikke for træt til at fortælle de ventende journalister at han var en stor fan af Cristiano Ronaldo. Da journalisterne spurgte videre til dette brød CENAFE direktøren ind og fortalte, at de naturligvis allerede var ved at arrangere at famllien kunne komme til kamp på Bernabeu og se verdensstjernen.

Rødt kort til den Ungarske fotograf

For den ungarske fotograf fik denne handling konsekvenser. Fotografen blev fyret for at have fældet Mohsen og sparket løs på flere andre flygtninge. Der er grænser for hvad pressen kan tillade sig.

Kilde: CBS News