Har du lyst til at udfordre dig selv fysisk og fagligt? Trænger du til at se nye omgivelser, og har du lyst til at få rykket dine grænser? Er du helt vild med fodbold? Og kunne du tænke dig at møde en masse søde unge mennesker, som også elsker fodbold? Så tag på fodboldefterskole og udfold dit talent inden for sportsgrenen.

Lad dit fodboldtalent blomstre på banen

På en fodboldefterskole kommer du til at spille masser af fodbold sammen med andre fodboldglade elever. Der er dog et formål med din spillen, og det er, at du skal udvikle dine evner inden for sportsgrenen. Når du går på en fodboldefterskole, kommer du til at træne ca. 3 gange om ugen. Dine træningspas er tilrettelagt med dig in mente, og de vil tage højde for dit udviklingsbehov og dine evner.

Efterskoler der slår sig på at fokusere på fodbold, sport, sundhed og lignende, har som regel faciliteter, som gør det muligt for eleverne at dyrke idræt året rundt. Almindelige faciliteter til fodbold inkluderer blandt andet baner med kunstig græs, udendørsbaner og indendørsbaner.

Dine trænere vil som oftest være tidligere spillere fra de højere divisioner, og du bliver derfor trænet af mennesker, som har førstehåndserfaring med den professionelle fodboldliga.

I løbet af dit ophold kommer du også til at deltage i ligaer og turneringer for efterskoler. Her kan du og dine medstuderende vise alt det I indtil videre har lært under jeres ophold.

Kan du ikke få nok fodbold under dit ophold, vil der som oftest også være mulighed for, at du kan spille i klub eller forening om eftermiddagen, når du er færdig med din obligatoriske træning og undervisning.

 

Sport og skole prioriteres lige højt

Fodbold kommer til at stå højt på skemaet, men det kommer almen undervisning også. Formålet med et ophold på en fodboldefterskole er ikke kun, at du udvikler dit talent som fodboldspiller. Formålet er også, at du udvikler dig fagligt og bogligt, så du er rustet til at fortsætte i dit videre uddannelsesforløb efter opholdet.

Du kommer altså til at få undervisning på banen, men du vil også få undervisning inde i klasselokalet. Normalt skal du have almene skolefag, såsom dansk, engelsk, fysik og så videre. Men nogle efterskoler udbyder forskellige undervisningslinjer, hvor fokusset som regel enten vil være på naturvidenskab eller sprog. Enkelte sportsefterskoler tilbyder også dette.

 

Ingen sport og sundhed uden ordentlig kost og ernæring

Sunde kroppe og skarpe hjerner kræver god kost og ernæring for at fungere. Og vil du udvikle dine spillerevner og dit strategiske mindset, har du brug for sund kost, så du har masser af energi at brænde af på banen.

På en fodboldefterskole vil du derfor få god og lækker mad, som er velbalanceret, og som tager højde for din krops næringsbehov. Mange efterskoler inddrager eleverne i køkkenet, så de kan være med til at tilberede deres egen mad. På denne måde lærer du at lave mad, men du lærer også hvorfor de forskellige ingredienser og råvarer er vigtige for dig.

 

Byg venskaber der holder for livet

Sidst men ikke mindst kommer du til at møde en masse rare unge mennesker, som har lyst til at lave det samme som dig – nemlig at spille masser af fodbold og blive bedre til det. På en fodboldefterskole kommer du til at bo, træne fodbold, spise mad og gå til til undervisning med andre ligesindede.

Når I stort set er sammen hver eneste skoledag, kommer I også hinanden ved, og det er sådan stærke fællesskaber og venskaber dannes.

 

Sundhed.dk

Bliv klogere på sundhed og livsstil med vores guides om sundere kostvaner og behandling af sygdomme på Sundhed.dk.