Fodbold er et mærkeligt, pudsigt og forunderligt spil. Vidundermål og mirakler kan ske, mens drop og hovedløse tacklinger også kan forekomme. “Blev ved indtil sidste fløjtet er lydt” er et gammel ordsprog inden for fodboldverdenen og i teorien er det nok en af de vigtigste sætning, hvis man skal vinde fodboldkampe. Alt kan ske, også selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud. Det er præcis hvad denne artikel handler om.

Af David Paris

Med inspiration fra det engelske medie Sporteology har vi fundet 10 øjeblikke fra gemmerne, som vi synes er helt fantastiske. Det er nemlig de 10 mest vanvigtige, skøre, uvirkelige og bedste comebacks i moderne fodbold. God fornøjelse!

10 – Reading 5-7 Arsenal

LONDON, ENGLAND - APRIL 18: Alexis Sanchez of Arsenal scores their 1st goal during the FA Cup Semi Final match between Reading and Arsenal at Wembley Stadium on April 18, 2015 in London, England. (Photo by Simon Stacpoole/Mark Leech Sports Photography/Getty Images)

Vi starter listen med en 12-målskamp melle Arsenal og Reading i Liga Cuppen. Arsenal endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen, men først efter at Reading havde bidt fra sig – flere gange. Overraskende nok var den daværende Premier Leauge-klub, Reading foran 4-0 til pausen. Anden halvleg dominerede Arsenal dog og angriber Theo Walcott åbnede ballet med det første comeback-mål til 4-1. Den ordinære spilletid endte 4-4 og så måtte forlænge spilletid afgøre sagerne. Her sejrede Arsenal og kampen endte 5-7, som også blev slutresultatet.

9 – Tottenham 3-5 Manchester United

LEIGH, GREATER MANCHESTER - JANUARY 04: Shaquile Coulthirst of Tottenham Hotspur U21 attempts a overhead kick during the Barclays U21 Premier League match between Manchester United U21 and Tottenham Hotspur U21 at Leigh Sports Village on January 4, 2016 in Leigh, Greater Manchester. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Denne kamp kan de fleste formentlig huske. Den er nemlig gået over i historiebøgerne, som en årtiets bedste kampe. Man kan dele kampen om i  to dele; Tottenhams og Manchester Uniteds. Første halvleg var helt klar Tottenhams og de første da også 3-0 til pause. Den daværende træner Sir Alex Ferguson har altid været kendt for at få sine spillere til at kæmpe til det sidste og det blev også tilfældet i anden halvleg. The Red Devils var dog ikke mestre for ingenting og blot 45 minutter senere havde holdet scoret fem mål og holdt clean sheet. 5-3 og en vanvittig kamp var afsluttet.

8 – Newcastle United 4-4 Arsenal

Endnu en gang er The Gunners, som Arsenal også kaldes på listen og det er bestemt ikke bare af navn. Action-dramaet mellem Newcastle og Arsenal sluttede nemlig 4-4, efter en 4-0-føring fra Arsenals side ved 1. halvlegs afslutning. Efter først at have fået hul på bulden, kom der virkelig gang i Newcastles målscoring. Fire mål på 19 minutter og med det udlignende mål scoret 3 minutter før tid, blev comebacket en realitet. Fansene gik amok, kommentatorerne med og sidst men ikke mindst, hoppede folk i sofaerne af glæde hjemme bag tv-skærmene.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 02: Olivier Giroud of Arsenal and Chancel Mbemba of Newcastle United during the Barclays Premier League match between Arsenal and Newcastle United at Emirates Stadium on January 2, 2016 in London, England. (Photo by Catherine Ivill - AMA/Getty Images)