10) Crystal Palace

Selhurst Park er en pengemaskine for Crystal Palace, der kun mangler stabilitet på managerposition for at kunne kravle op ad pladserne i Premier League. (Photo by Christopher Lee/Getty Images)

Crystal Palace har de sidste par sæsonerne levet livet farligt. Flere gange har de været tæt på nedrykning, mens de i andre sæsoner har været så godt kørende, at mange fans og eksperter snakkede om dem som kandidater til de nederste europæiske pladser. De har hele 13 forskellige trænere de seneste fem år og det har naturligvis været årsag til en del tumult og teorier i og omkring klubben. Det økonomiske aspekt har heller ikke været på plads mange år, men i 2010 blev  fansene en af klubben og den var ikke mere 100 procent ejet af et par mennesker. Af grund har klubben fået orden i økonomien og lige nu er hjemmebanen Selhurst Park faktisk blandt de største indtægtskilder i klubben. Den økonomiske sikkerhed er derfor nu på plads, men stabiliteten ikke helt er alt finde endnu. En træner de tror på og som de er villige til at give flere år i klubben, plejer at være løsningen på sådan et problem.

9) Stoke City

Høje Peter Crouch er ikke længere Stoke Citys eneste farlige våben… (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Efter mere end 25 år væk fra toppen af engelske fodbold ligner Stoke City en klub, der kunne være på vej tilbage. De er lige nu i gang med den ottende sæson i træk i den bedste række. Tidligere har de været dybt afhængige af ejerens penge og investeringslyst, men efterhånden har midterklubben fået styr på økonomien og de vaklende indtægter. De er solide og med træner Mark Hughes ligner spillestilen andet end blot lande bolde og slåskampe i luften. De får gode penge fra TV-rettighederne og derfor har de ikke også kunne lokke spillere som Bojan, Shaqiri og Arnautovic til klubben.

8) Everton

Rooney kom tilbage til barndomsklubben, men det har, desværre for fansene, ikke betydet succes og flere point eller mål – tværtimod. Foto: Mark Robinson/Getty Images

Selvom det er fristende af karakterisere den blå af del af Liverpool; Everton – som en sælger-klub. Det vil sige en klub, der aldrig formår at holde på deres bedste spillere og altid føler sig nødsaget til at sælge til større eller udenlandske klubber – så er virkeligheden bare den, at de faktisk altid har formået at holde sig i toppen af Premier League. Måske lige med undtagelse af denne sæson. Inden denne sæson har de altid været en del af de de øverste 10 hold og faktisk så har de flere gange være med i Europa League og enkelte gange haft muligheden for at prøve sig af i Champions League. Men vi tror, at på grund af salg som spillere som John Stones og seneste Ross Barkley, så kommer Merseyside-klubben aldrig videre end en position lige bag de bedste. Denne sæson skulle have været den, hvor Rooney fik klubben tilbage på europæiske spor, men det er ikke gået og nu kæmper Rooney, træner Sam Allardyce og co. for overlevelse.

7) West Bromwich Albion

WBA er bundsolide – der skal gå meget galt, hvis de skal rykke ned. Næste skridt er en plads på de europæiske pladser… Hvornår sker det? (Photo by Adam Fradgley – AMA/WBA FC via Getty Images)

West Bromwich Albion eller bare WBA er lige nu i gang med deres sjette succesfulde Premier League-sæsone i træk. De er ikke længere en del af de klubber, der rykker lidt op og lidt ned, som de var i starten af 00’erne. Nej, de er blevet en fast bestanddel af den bedste engelske række og var været uden for nedryksningsfare i de fleste sæsoner. På trods af dette har de haft mere end 10 trænere siden 2010 og det plejer som regel ikke at være et godt tegn. Det var dog ikke været noget problem for WBA. De har ingen gæld og ingen økonomiske problemer, så hvis de ønsker at prøve at nå de europæiske pladser, skal de måske finde en mere stabil manager-løsning.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side