Fodboldhistorien har oplevet, at en masse rivalopgør er blevet udviklet henover sportsgrenens lange tidshorisont. Nogle af disse opgør kan spores mere end et århundrede tilbage. I løbet af den periode har utallige trænere og spillere forladt og tiltrådt, men klubberne har fortsat, som de plejede.

Stolthed og ære er gået i arv generation efter generation, og det har gjort, at hadet til rivalerne er fortsat i mange år. Ingen andre kampe er lige så vigtig og betydningsfuld som et derby-opgør. Disse kampe er mere end blot fodboldkampe – klubbens stolthed er simpelthen på spil, når spillerne står over for ærkerivalerne på banen. Det ender ud i en krig mellem begge klubber, og kun ét hold får lov til at løbe med håneretten.

Her er et kig på nogle af de mest prestigefyldte derby-opgør i fodboldverdenen.

  1. Old Firm

Old Firm er derbyopgøret mellem to af Skotlands mest succesfulde klubber, Glasgow-klubberne, Rangers og Celtic. Kampen er en af de ældste opgør i fodboldhistorien. Old Firm har også en voldelig historie bag sig. Mange fans har gennem tiden været involveret i baneinvasioner såvel som vandalisme. Træd derfor med varsomme skridt, hvis du ønsker at opleve dette opgør. 

  1. Merseyside derby

Merseyside-derbyet er det opgør, som har flest kampe på bagen i engelsk fodbolds historie. Dette rivalopgør anses som et af de mest fjendtlige opgør i engelsk klubfodbold – derfor er det også nærliggende, at det lige præcis er dette opgør, hvor der er kommet flest røde kort gennem tiden. Disse kampe tilbyder altid enestående momenter, fra den ene ende af skalaen til anden. Det er dog sjældent, at de to hold er særlig søde ved hinanden…

  1. El Derbi Madrileño – derbyet i Madrid

Derbyet i Madrid, eller El Derbi Madrileño, som det også kaldes, består af de to mest markante klubber fra den spanske hovedstad; Real og Atlético. Dette derby-opgør har som så mange andre opgør i spansk fodbold også en politisk betydning. Atlético anses nemlig som en rebelsk klub, hvis interesser er i modsætning til den evige nemesis fra Real Madrid. Det seneste årti har Real Madrid været for gode for deres lillebror, når de har mødtes, men Atlético og Diego Simeoen er så småt ved at komme efter det.

  1. The North London Derby

Derbyet i Nordlondon består af to seværdige klubber, nemlig Arsenal og Tottenham. Det beskrives som et af de mest fjendtlige opgør i engelsk fodbold, og der er altid garanti for lækker bold og hurtigt spil. Kampen ses altid af mange, og er ofte bestående af offensiv fodbold. Det er få gange, det lykkedes de to hold at kede deres tilskuere.  I de senere år har Tottenham i den grad budt Arsenal op til dans, og det har blot gjort disse opgør mere interessante.

  1. Der Klassiker

Der Klassiker er utvivlsomt det største opgør i tysk fodbold. Det spilles mellem to af de mest succesfulde klubber i Tyskland, nemlig FC Bayern München og Borussia Dortmund. Både klubberne og deres fans tager denne kamp meget seriøst. Kampen er den mest sete kamp i tysk fodbold kamp, og slår ofte rekorder, hvad angår tilskuertal. De seneste år har opgøret fået en mere afgørende betydning, da Dortmund i et par omgange har drillet Bayern München, og snuppet Bundesliga-trofæet. Det er en kamp, man vil fortryde at gå glip af, hvis man godt kan lide velpoleret fodbold og mange tilskuere!

Ønsker du at bladre? Benyt pilene nedenfor!