1. Derby d’Italia

Derby d’Italia er et af de mest sete opgør i hele verdenen. Det består af de to klubber, Inter Milan og Juventus. Som så mange andre kampe i den italienske Serie A, så er dette opgør interessant på både godt og ondt. Der er masser af prestige på spil, og derfor giver spillerne fra begge klubber sig i alle tacklinger, lige indtil dommeren fløjter kampen af. På det seneste har Juventus vist sig at være “storebror” – mon det kan ændre sig de kommende år?

  1. The Manchester Derby

Manchester-derbyet er kampen mellem to byrivaler, Manchester United og Manchester City. Disse opgør tiltrækker altid store tilskuertal, og på det seneste, har den normale “lillebror” fra den blå del af Manchester givet den røde del en ordentlig overhaling indenom. Som så mange andre derby-opgør, så er dette heller ikke fri for dramatik.

  1. The North West Derby

Dette opgør anses som en af de største rivalopgør i engelsk fodbold. The North West Derby er en af de mest passionerede begivenheder, man kan opleve på engelsk jord. Det er en kamp mellem to af Englands mest succesfulde hold, Manchester United og Liverpool. Begge klubber har i alt vundet 121 trofæer, så der er tale om to succesfulde klubber. Denne kamp har haft mange højdepunkter, og spillere fra de to hold har ofte højlydt sagt deres mening højt om modparten i den offentlige presse. Dette opgør har set det hele, hvad enten det måtte være mål i sidste sekund eller verbale slåskampe, og repræsenterer fint, hvad engelsk fodbold handler om.

  1. Derby della Madonnina (Milano-derbyet)

Milano-derbyet anses som et af de største i Italien. Det er opgøret mellem de to byrivaler, AC Milan og Inter Milan, som begge spiller på San Siro eller Giuseppe Meazza. Opgøret har en begivenhedsrig historie bag sig. Begge klubber har nydt enorm succes i de hjemlige ligaer, men også i europæisk regi. Både AC Milan og Inter Milan har vundet 18 trofæer gennem tiden. Selv om begge klubber er blevet overgået af mange klubber i de seneste år, så er denne kamp stadig vigtig helt ind i hjertet for mange af de sympatiserende fans.

  1. El Clásico

El Clásico er et af de mest spændende derby-opgør i fodboldverdenen. Det er kampen mellem de to spanske mastodonter, Real Madrid og FC Barcelona. Det er et af de ældste rivaliserende opgør i fodboldverdenen, og begyndelsen på disse opgør daterer sig tilbage til mere end et århundrede siden. Dette derby-opgør bliver set af millioner af tilhængere verden over, som flokkes til enten stadions eller fjernsyn for at se de to hold i aktion. Kampen er også kendt for at repræsentere to parter med hvert sit politiske standpunkt. Mange legendariske spillere har repræsenteret de to klubber, såsom Ronaldinho og Raul såvel som to af de bedste spillere i den nuværende generation, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.