Enhver fodboldklub kommer engang i mellem til at lave mindre gode transfers. Det er en del af gamet, og det kan man ikke komme udenom. For at få mest mulig succes og mest mulig ud af sine penge, bør man dog tænke sig om en ekstra gang, før man sender et bud afsted. Det har FC Barcelona muligvis ikke gjort ved de nævnte ti spillere på denne liste.

Af Emil Plovgaard

#10 – Gianluca Zambrotta

Zambrotta yderst til venstre ses hermed Gianluigi Buffon og Massimo Ambrosini. Foto: Getty Images

Zambrotta yderst til venstre ses hermed Gianluigi Buffon og Massimo Ambrosini. Foto: Getty Images

Købt fra: Feyenoord for 14 millioner euro
Solgt til: AC Milan for 9 millioner euro

Den første spiller på listen er den italienske højreback, Gianluca Zambrotta. Han var en del af det dominerende Juventus-mandskab i midten af 00’erne, som desværre også var involveret i Italiens største fodboldskandale, Calciopoli.

Zambrottas præstationer for Barcelona var langt under hans vanlige niveau, og anses af mange fans som det værste indkøb i klubbens historie. Derfor er han selvfølgelig selvskreven på denne liste.

#9 – Roberto Bonano

(Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)

(Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)

Købt fra: River Plate for 1,2 millioner euro
Solgt til: Real Murcia på en fri transfer

Roberto Bonano havde fin succes under hans ophold hos River Plate og Real Murcia. Under hans ophold i FC Barcelona havde den argentinske målmand imidlertid ikke megen succes.

Bonanos fæle fejl mod Real Madrid i Champions League-semifinalerne i 2001/02-sæsonen er især noget, som Barcelona-fansene nok stadig har mareridt om den dag i dag.

Han leverede aldrig varen i Barcelona, og blev afskibet til Real Murcia blot to år efter sin ankomst.

#8 – Philippe Christanval

 (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Købt fra: AS Monaco for 16 millioner euro
Solgt til: Marseille på en fri transfer

Christanval er en fransk forsvarsspiller, som nok af flest huskes som et stort flop under sin tid hos Barcelona.

Mange troede Christanval skulle være den helt nye store ting dengang tilbage i 2001. Uheldigvis for denne ‘store ting’ optrådte han kun i 32 kampe for Barcelona og blev efterfølgende sendt af sted på en fri transfer til Marseille.

Foruden sine skuffende præstationer på banen, var der heller ikke brug for Christanval, da han skiftede til Barcelona, idet klubben allerede var dækket godt ind i de bageste geledder.

#7 – Gabriel Milito

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Købt fra: Zaragoza for 17 millioner euro + klausuler
Solgt til: Indepentiente på en fri transfer

Milito havde en succesfuld karriere hos Real Zaragoza, hvor alt var fryd og gammen. Hans karriere hos Barcelona kunne muligvis også være blevet succesfuld, hvis ikke det var fordi, han var skadet i over 600 (!) dage under sit ophold i klubben fra 2007 til 2011.

Milito fik 72 kampe hos Blaugrana. Et skuffende antal kampe fordelt på fire år. Især når man tænker over, at Gabriel Milito var udset til at blive den nye efterfølger for Mr. Blaugrana, klublegenden Carles Puyol.

Som skrevet ødelagde skader en ellers glimrende karriere for den argentinske forsvarsspiller.

Brug pilene nedenfor for at bladre