Når der kommanderes eller råbes efter spillere på banen er det oftest for at give ordrer eller en besked videre til en holdkammerat. Her bruges efternavnet i stedet for fornavnet ofte, men det er ikke altid at det er en god ide. For når nogen bare hedder Birch eller Jensen til efternavn er der straks nogen ikke er så kedelige. Vi har, med inspiration fra det engelske medie 90min.com fundet 10 spillere, der har et efternavn, der kan få selv den smidigste tunge til at slå knuder på sig selv.

Og ikke overraskende starter vi med en polsk landsholdsspiller…

Af David Paris 

10 – Wojciech Szczesny

Den polske målmand Wojciech Szczesny har siden 2015 været udlejet til den italienske Serie A-klub Roma. Egentlig er han ejet af Arsenal, man fordi Petr Cech er førstevalg hos Arsene Wenger, er det ikke sikkert, at landsholdsspilleren med det svære efternavn overhovedet ville få spilletid i England.

9 -Kolbeinn Sigþórsson

Kolbeinn Sigþorsson har et meget specielt navn. Der er endda et bogstav i efternavnet som vi slet ikke kender fra det danske alfabet. En hurtig google-søgning konkluderer, at det er angelsaksiske og islandske alfabet og blev også brugt i middelalderens Skandinavien, men blev erstattet med th. Kolbeinn er selvsagt fra Island, men spiller pt. for den franske Ligue 1-klub Nantes, hvor han som angriber skal forsøge at få netmaskerne til at plafre.

8 – Sokratis Papastathopoulos

Nok det længste navn på listen og det det har den græske midterforsvarer Sokratis Papastathopoulos. Han spiller for det græske landshold og er en vigtig del af Borussia Dortmund-træner Thomas Tuchels mandskab. Hans efternavn er for langt til at stå på ryggen af Dortmund-trøjen, så han har fornavnet stående i stedet. Om hans holdkammerater kalder ham hele hans efternavn er ikke til at vide.

7 – Alireza Jahanbakhsh

En af de lidt mere ukendte spillere på listen er nummer syv, Alireza Jahanbakhsh – en iransk fodboldspiller, faktisk en af de mest succesfulde fra det arabiske land. Han spiller til daglig i den hollandske Eresdivise for AZ Alkmaar som angriber eller fløjspiller. Han er kun 23 år i dag og da han var 20 blev han kåret til årets talent i netop den bedste hollandske række. Sæsonen efter denne pris kunne han igen lade sig hædre, denne gang som året spiller i selvsamme række. Han har i flere omgange været rygtet væk stil større klubber blandt andet Fenerbache i Tyrkiet og Everton, Watford og Bournemouth i den engelske Premier League.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side