José Mourinho har været træner for nogle af Europas største klubber, heriblandt Real Madrid, Chelsea og Manchester United. Men hvem er hans bedste indkøb nogensinde?

af: Emil Plovgaard

#20: Michael Ballack – FC Bayern München til Chelsea – gratis – 2006

Mourinho indkøbte ukrainske Andriy Shevhchenko i sommeren 2006, men angriberen formåede aldrig rigtig at leve op til sit store omdømme, og de evner, han havde vist i Milan-tiden. Dog tilføjede Mourinho også en anden vigtig spiller til Chelsea-truppen denne sommer. Tyske Michael Ballack afviste blandt andre Manchester United, Inter Milan og Real Madrid for at spille under portugiseren. Han vandt både Carling Cuppen og FA Cuppen i hans første sæson i klubben, og skulle senere hen spille Champions League-finale i 2008 og vinde Premier League-titlen i 2009/10-sæsonen.

#19: Maciel – Volta Redonda til Uniao Leiria – 750.000 kroner – 2001

 

Mourinho fik i starten af nullerne job som træner for Uniao Leiria, hvor han overpræsterede takket være fornuftige indkøb og taktisk snilde. En af de tidlige indkøb, han foretog sig, var brasilianske Maciel, som sammen med landsmanden, Derdei, hjalp holdet frem til en 7. plads i ligaen og en kvalifikation til Intertoto Cuppen. Mourinhos færdigheder som træner blev hurtigt noteret rundt om i hele Portugal, og før sæsonen var slut, var han allerede blev ansat som træner hos FC Porto.

#18: Paul Pogba – Juventus til Manchester United – 740.000.000 kroner – 2016

Da Manchester United i 2016 brød den daværende transferrekrod for at bringe Paul Pogba tilbage til Old Trafford, vakte det med god grund opsigt i fodboldverdenen. Hos Juventus havde han udviklet sig til at blive en af de bedste unge spillere i hele verdenen. Mourinho var derfor opsat på at hente franskmanden til klubben i hans debuterende sæson som træner for United. Pogbas enorme prisskilt gjorde dog, at han i starten blev kritiseret af eksperter, men han skulle snart finde sig til rette på Old Trafford. Pogba afsluttede 2016/17-sæsonen på sublim vis, da han åbnede Europa League-finalen mellem United og Ajax med et mål.

#17: Salomon Kalou – Feyenoord til Chelsea – 75.000.000 kroner – 2006

Da Salomon Kalou var 20 år, besluttede José Mourinho sig for at ændre hans liv for altid. Han tog ham til Chelsea og Premier League i en forholdsvis ung alder. Den ivorianske angriber havde gjort det fornuftigt i Æresdivisionen for Feyenoord, men havde endnu ikke bevist sig på højeste niveau. Hurtigt faldt han dog til i toppen af den engelske liga, og spillede i sin første kamp for klubben 57 kampe. I alt tilbragte Kalou seks sæsoner hos Chelsea, hvor det lykkedes ham at vinde alle de indenlandske turneringer såvel som Champions League.

#16: Maniche – Benfica til Porto – gratis – 2002

En af de første indkøb, Mourinho foretog sig som træner for Porto var Maniche. Hans kontrakt med Benfica var løbet ud i sommeren 2002, hvor han var faldet ud af førsteholdstruppen. Mourinho forvandlede Maniche, og tildelte ham en ny rolle. I stedet for kantspiller, skulle han nu bevise sit værd på midtbanen. Mourinho forbedrede mange ting hos Maniche, deriblandt hans disciplin. Den portugisiske landsholdsspiller var en af hovedpersonerne bag Portos succes i både 2003 og 2004. I det første år i havnebyen vandt han UEFA Cuppen, mens han i sin anden sæson sensationelt skulle gå hen og vinde Champions League.

#15: Cesc Fabregas – Barcelona til Chelsea – 225 millioner – 2014

Efter tre sæsoner hos FC Barcelona, valgte Fabregas at sige farvel til catalanerne. Han vendte i stedet hjem til den liga, der i første omgang havde givet ham succes og klædt ham på til voksenlivet som fodboldspiller. I stedet for at foretage det åbenlyse valg, og skifte tilbage til hans tidligere klub, Arsenal, valgte han til stor forbavselse for de engelske pressefolk og fans i stedet et skifte til London-rivalerne fra Chelsea. Før han vidste af det, var han blevet indlemmet i startopstillingen. Da han så yderligere beviste sit værd i den første kamp i Chelsea-trøjen, og assisterede to gange i samme kamp, var stenene lagt til et succesfuldt ophold. Chelsea skulle senere hen vise sig at blive mestre i hans første sæson i klubben. I 2016/17 blev et nyt trofæ hentet til klubben. Noget, Fabregas ikke havde prøvet i sine otte år hos Arsenal.

#14: Angel dí Maria – Benfica til Real Madrid – 250.000.000 kroner – 2010

Før Mourinho blev ansat som træner for Real Madrid, havde klubben underpræsteret i et stykke tid. Underpræstationerne var sket på trods af et stadigt stigende forbrug, der havde tilført nye Galacticos-spillere til Bernabeu. Selvom Dí Maria blev udvist i hans første finale i Copa del Rey, assisterede han Cristiano Ronaldos enlige mål i kampen, der skulle ende med en 1-0-sejr. Han vandt sidenhen Champions League, og mere end fordoblede sit prisskilt, da han i 2014 blev solgt til Manchester United.

Læs også: 1.250.000.000 + Bale: Her er Real Madrids sindssyge bud på Premier League-stjerne

For at bladre, benyt pilene nedenfor