Af Anders Lang Jensen

I Chelsea har man ikke helt været på samme niveau som i sidste sæson, hvor Londonklubben vandt det engelske mesterskab ganske solidt i italienske Antonio Contes første sæson som Chelsea-manager.

Manchester City har været helt og aldeles flyvende, og holdet fra Manchester ligner allerede vinderne af Premier League for denne sæson. Lyspunkter er der dog for danske Andreas Christensen i midterforsvaret hos Chelsea-tropperne.

Den unge dansker er fast mand i tremandsdefensiven, og den tidligere ungdomsspiller i Brøndby har for alvor bidt sig fast under den italienske manager. Brasilianske David Luiz er dog netop nu helt ude i kulden. Klubben fortæller, at der er tale om en skade, mens rygterne siger, at der er helt andre ting i gære omkring brasilianeren.

Luiz har endnu engang været oppe i en diskussion med Conte, og nu melder en lang række medier, at den tidligere Paris Saint-Germain-spiller forlader Stamford Bridge i det forestående transfervindue i januar måned, som begynder inden længe. Det melder avisen The Mirror.

Italienske Juventus er favoritter til at lande den karismatiske forsvarsspiller. Luiz må se sig slået af danske Andreas Christensen, og med flere episoder imod manageren er vejen til spilletid pludselig en lang tunnel uden lys for enden for den sydamerikanske defensivprofil.

Den 30-årige blev pillet ud fra holdet efter Chelseas 3-0-nederlag i Champions League mod AS Roma. Siden har brasilianeren blot spillet en enkelt kamp for Chelsea, og det var i endnu en Champions League-kamp i 4-0-sejren mod Qarabag.

En knæskade holder Luiz ude netop nu for holdet, men det forventes bredt i mange medier, at Conte ikke engang ville spille med Luiz, selvom han var helt skadesfri og klar til at tørne ud på grønsværen.

Udspurgt omkring Luiz´ fremtid svarede Conte blot: ”Det ved jeg ikke noget om. Andreas Christensen er nutiden og fremtiden for Chelsea”, sagde italieneren på et pressemøde.