Den svenske landstræner i atletik, Ulf Karlsson, anklager Zlatan Ibrahimovic for, at have været dopet i sin tid i Juventus.

Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

Til det svenske medie NWT.dk udtaler Karlsson sig:

“Zlatan tog ti kilo på i løbet af et halvt år i Juventus. Jeg er rimelig bevidst om, at han var dopet. Det står tydeligt. Fodboldspillerne har nemmere ved at slippe fra at dope sig nu om dage i forhold til andre idrætsudøvere.

Zlatan tog ti kilo muskler på i løbet af et halvt år i Juventus. Det er umuligt at gøre på så kort tid. Jeg tror, at der var en vis form for dopingkultur i Juventus på det tidspunkt.”

Zlatan spillede i Juventus i 2004, hvor klubbens læge dengang, Riccardo Agricola, blev beskydt og fyret for at være rundhåndet med præstationsfremmende midler i form af EPO, og det er den sammenhæng, der får Ulf Karlsson til at anklage Zlatan for brug af doping.

Pressechefen for det svenske fodboldlandshold, Niklas Bodell, mener, at det er en alvorlig anklage. I et interview med svenske Expressen udtaler Bodell følgende:

“At påstå sådan noget uden at have beviser er for mig vældig opsigtsvækkende og overraskende. Jeg viil hverken spekulere over eller røre ved Karlsson påstand, men det lyder fuldstændig absurd i mine øjne.”

Ulf Karlsson som har beskyldt Zlatan og en række andre spillere fra Juventus i at dope sig, har tidligere selv indrømmet, at han også har været (mis)bruger af præstationsfremmende midler.

Læs også: Daily Mail: Chelsea går efter Bayern-stjerne til sommer