Af Anders Lang Jensen

De to store og mægtige Manchester-klubber, med efternavnet henholdsvis United og City, er voldsomt store rivaler inde på grønsværen og i den engelske Premier League. Udenfor banen og på kontorgangene kan der dog også udspille sig en kamp om en superstjerne på transfermarkedet.

 

De to Manchester-klubber skulle nemlig angiveligt stå klar til at reagere, hvis franske PSG og deres aftale med Monaco om Kylian Mbappé skulle gå i vasken. Alt dette på grund af FIFA´s økonomiske regler Financial Fair Play.

Og kunne Kylian Mbappé ende i enten Manchester United eller Manchester City? Det kunne godt ske. I hvert fald hvis man skal tro den britiske avis The Mirror.

Den blot 19-årige stjerne har spenderet den seneste sæson på leje hos PSG. Planen har hele tiden været, at hovedstadsklubben skulle købe Mbappé permanent. Og dette til en pris på svimlende 166 millioner pund fra AS Monaco.

 

Financial Fair Play kan spænde ben

Men efter verdensrekordkøbet af Neymar sidste sommer bliver PSG i øjeblikket undersøgt for at have brudt Financial Fair Play-reglerne. De risikerer at blive smidt ud af Champions League og dertil få en stor omgang bøder.

Derfor er det usikkert, om PSG kan leve op til deres aftale om at købe Mbappé denne sommer. Og skulle den franske storklub misse handlen, står både Manchester United og Manchester City klar til at gafle teenage-sensationen i stedet.

Guardiola skulle angiveligt ville tilføje endnu en angriber til sin succesfulde trup. Han har øjnene rettet mod den 19-årige VM-aktuelle landsholdsspiller, mens Manchester United mangler en erstatning for Anthony Martial, som vil væk fra Old Trafford denne sommer.

Ifølge The Mirror skulle The Red Devils være villige til at tilbyde Martial plus en stor sum penge i en eventuel byttehandel med PSG. En transfer der skal sende Kylian Mbappé til Old Trafford.