Der er 20 klubber i Premier League. Denne sommer købte de klubber ind for samlet set 11,4 milliarder kroner. 2,4 milliarder kroner mere end, hvad man brugte sidste år, og en helt uhørt mængde, sammenlignet med resten af verdens ligaer.

LIVERPOOL, ENGLAND – AUGUST 12: The Premier Logo is seen on the arm of the shirt of an Everton player during the Premier League match between Everton and Stoke City at Goodison Park on August 12, 2017 in Liverpool, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Premier League-klubberne bliver belønnet i stor stil med den nye TV-aftale, der gør, at de får flere penge mellem hænderne. Og det kan i den grad ses på markedet. Store summer bliver brugt på spillerindkøb, og de er større end nogensinde.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Efter tilskuer-uroligheder i Parken: SÅ mange fans har politiet anholdt

Premier League oplyser, at klubberne i alt har købt ind for 11,4 milliarder kroner. Det skal ses i relief til de ni milliarder, der blev brugt sidste sommer.

Foruden at have købt ind for lige knapt et dusin milliarder, så har klubberne også solgt for godt og vel seks milliarder kroner.

Det betyder en nettoudgift på samlet set 5,4 milliarder kroner til transfers – eller i gennemsnit 270 millioner kroner for hver af de 20 klubber i Premier League.

Premier League tilføjer endvidere i sin pressemeddelelse, at de i samarbejde med klubberne bruger omkring 3,6 milliarder kroner på diverse investeringer i lokalområderne.

ANDRE LÆSER OGSÅ: 5 minutter ændrede alt: 17-årig debutant hamrede Wales på sejrskurs