Endnu en gang i år kunne FC Barcelona indhente det prestigefyldte Champions League trofæ. På lægterne var der tusindvis af Barca fans, der råbte, skreg, dansede, sang, hujede og svingede store Barcelona og Katalonien flag i en rus, der kun er vel undt ved en sejr af disse dimensioner.

Officials fra UEFA noterede dog, at der blandt de mange flag var ‘Estaladas’ – dvs flag som præsenterer folk, der kæmper for Kataloniens selvstændighed, og videre har officials fundet optagelser med uafhængighedssange blandt FC Barcelona fans.

Styr jeres fans (så de opfører sig som vi vil have det)

UEFA ønsker i følge det spanske fodboldmedie Marca, at klubben selv skal håndtere deres fans, men det er tydeligt at UEFA ikke vil anerkende politiske manifestationer til store fodbold events. At Barca fans buede til den spanske nationalsang under Copa del Rey finalen mod Atletico Madrid har kun gjort denne sag til et mere betændt forhold mellem FC Barcelona og UEFA.

Det er et stort spørgsmål dette her! Skal FC Barcelona Fans have lov at bruge katalonske uafhængighedsflag eller skal UEFA sætte en grænse for politiske aktiviteter som de gør her? Hvor går grænsen? Giv din mening til kende på facebook siden.