UEFA har netop lavet en officiel præsentation af de nye regler for Champions League seedningen. Normalt har det været sådan, at alle de største hold var samlet i seedningslag nummer 1, men sådan skal det ikke være mere. Med de nye regler kan man forvente et noget mere spændende gruppespil.

Tidligere blev seedningen bestemt ud fra en koefficient, som var udregnet ud fra holdenes præstationer i Europa, men det er der lavet om på nu. UEFA har besluttet, at ændre reglerne for seedningen, sådan at det kun er mestrene fra de forskellige ligaer. Det vil sige, at hold som FC Barcelona, Juventus, Chelsea, Bayern München, Benfica, Zenit og PSV vil havne i seedningslag nummer 1.

Disse hold er nu 2. rangs hold

CARDIFF, WALES - AUGUST 12: (L-R) Cristiano Ronaldo of Real Madrid celebrates with teammates James Rodriguez, Gareth Bale and Karim Benzema after scoring the opening goal during the UEFA Super Cup between Real Madrid and Sevilla FC at Cardiff City Stadium on August 12, 2014 in Cardiff, Wales. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Det der er mest interessant ved de nye regler er dog, at hold som Real Madrid, Arsenal, Atletico Madrid og Manchester United pludselig er blevet “anden rangs hold”. Disse hold er normalt i seedningslag nummer 1, men fra næste sæson vil de i stedet være i seedningslag 2 eller 3.

Det betyder, at et hold som Real Madrid altså pludselig kan havne i gruppe med hold som Chelsea og Bayern München, hvilket ikke var muligt med de tidligere regler. Der vil altså være en realistisk mulighed for, at nogle af de helt store hold kan ryge ud allerede i gruppespillet.