Er Mesut Özil på vej væk fra Arsenal? En del kunne godt tyde på det i hvert fald. Den tyske midtbanespiller har kun fået to kampe for klubben siden ‘Boxing Day’. 

Mesut Özil

LONDON, ENGLAND – AUGUST 12: Unai Emery, Manager of Arsenal speaks with Mesut Ozil of Arsenal during the Premier League match between Arsenal FC and Manchester City at Emirates Stadium on August 12, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Unai Emery fortæller, at Mesut Özil ikke er en del af det Arsenal-hold, som onsdag fløj mod Hviderusland på grund af sygdom. Der er tale om den samme sygdom, der holdt ham ude af lørdagens opgør mod Huddersfield.

Den tidligere Real Madrid-spiller gik glip af Arsenals første udebanesejr siden november på grund af forkølelse.

Han trænede dog fuldt med i tirsdagens træning. Derfor var det også forventet, at han var en del af Arsenals trup til kampen mod BATE Borisov i Europa League.

Özil har kun fået to kampe for Arsenal siden ’Boxing Day’. Han er dog altså blevet hjemme i London i stedet for at tage med resten af holdet på flyveren til Hviderusland.

– Vi ankommer til Hviderusland med de spillere, som jeg mener er i stand til at spille, siger Emery.

– Spillerne, som ikke er med i truppen, er Ramsey, fordi han ikke har trænet sammen med os. Sokratis er begyndt at træne igen, men har ikke trænet nok. Det er det samme med Mesut. Aubameyang begyndte træningen igen i mandags, og jeg tror, han er fit for fight.

LÆS OGSÅ: MONSTER-BYTTEHANDEL: Salah skal til Juventus

Arsenal avancerede med lethed sidste år, hvor BATE Borisov også ventede i Europa League. Han tror dog, at det hviderussiske mandskab har forbedret sig markant i år. Det så man blandt andet i kampen mod Chelsea, mener den spanske træner.

– Sidste år vandt Arsenal her (i Hviderusland, red.) med 4-2. I år i gruppespillet mødte de for eksempel Chelsea, hvor de tabte med 1-0. De havde dog chancer til at score, og burde vel have fået et point.

Deres turnering er ikke  gået i gang endnu, men de har forberedt sig i optakten. Det er et meget organiseret mandskab. Deres motivationer er høje. Jeg har respekt for dem, afslutter Emery.

LÆS OGSÅ: KÆMPE-HANDEL PÅ VEJ: FC Barcelona og Real Madrid slås om den samme spiller