Den 19-årige danske forsvarsspiller Stefan Gartenmann føler sig tæt på førsteholdet i Heerenveen, selvom en rygskade dog holder ham ude i øjeblikket.

Foto: SC Heerenveen

Foto: SC Heerenveen

Stefan Gartenmann skiftede som blot 16-årig fra FC Roskilde og de trygge omgivelser hjemme i Danmark til hollandske Heerenveen tilbage i sommeren 2013.

Den unge forsvarsspiller mener, at han dengang tog den helt rigtige beslutning, da han valgte at jagte drømmen om udlandet på bekostning af de trygge rammer i Danmark.

“Det var jo et kæmpe skifte for mig, for jeg var jo bare vant spille nede i Roskilde. Det var meget mærkeligt for en 16-årige knægt pludselig at skulle ud og lege med de lidt større drenge. Det var jo en drengedrøm”, fortæller 19-årige Gartenmann til bold.dk.

“Selvfølgelig overvejede jeg at fortsætte i Danmark og blive i de trygge rammer, men det er én af de chancer, man bliver nødt til at tage. Ellers sidder man som 30-årige og spiller Serie 4 og ærgrer sig så sindssygt over ikke at have taget chancen.

Hvis jeg var skiftet til en Superliga-klub og ikke var slået igennem dér, havde det måske heddet 2. division. Men hvis man skifter til udlandet og ikke slår igennem, kan man godt falde tilbage til en Superliga-klub. Det er der i hvert fald større mulighed for.”

Gartenmann sidder i øjeblikket ude med en rygskade, men han sigter efter førsteholdsdebut inden for en nær fremtid.

“Jeg føler, jeg er okay tæt på førsteholdet. Jeg var med i hele opstarten i sommers og fik et kampe der, og jeg trænede med et par gange om ugen. Så har jeg følt, jeg har været en del af det.”

Målet for den unge Gartenmann er lige nu at få debut på førsteholdet inden for en nær fremtid.

Gartenmann er lige nu en fast spiller på Heerenveens U19-hold og bliver seniorspiller til sommer.

Læs også: Avis: Viborg-spiller skubbede mand omkuld under bytur