Real Madrids præsident, Florentino Perez, ses her sammen med den nuværende træner i klubben, Zinedine Zidane. Foto: Getty Images

Real Madrids præsident, Florentino Perez, ses her sammen med den nuværende træner i klubben, Zinedine Zidane. Foto: Getty Images

Real Madrid er nok ikke særlig glade for Margrethe Vestager fra Radikale Venstre, der i øjeblikket er EU’s konkurrencekomissær.

Hun fastslog nemlig i juli måned i år, at Real Madrid har modtaget ulovlig statstøtte, og dem er klubben nu blevet pålagt at betale tilbage.

Sagen startede i 1998, da Real Madrid købte et stykke landjord for 595.000 euro, svarende til cirka 4.4 millioner danske kroner. Tekniske problemer medvirkede til, at handelen blev annulleret.

I 2011 blev Real Madrid kompenseret for handlen fra bystyret, der gav klubben et beløb på 22,7 millioner euro (169 millioner kroner) tilbage igen.

Læs også: No Kane, no gain: Hvad er der sket med Tottenham? – Dybdegående analyse af Tottenhams seneste seks kampe

Det følte, EU-kommissionen var 18,4 millioner euro (137 millioner kroner) for meget, og derfor er Real Madrid nu blevet tvunget til at betale 150 millioner kroner tilbage til bystyret. De 13 millioner, der lægges oveni, er udelukkende renter.

Ulovlig statsstøtte blandt fodboldklubber i Spanien er et kendt problem. Valencia, Hercules og Elche har igennem de senere år modtaget statsgaranterede lån, der ikke har levet op til markedsvilkårene.

Derudover er Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao og Osasuna blevet behandlet som non-profit organisationer, altså virksomheder, der ikke tjente penge, og derfor ikke har skullet betale skat.

Læs også: Chelsea slog SINDSSYG rekord i oktober måned