En vaskeægte drømmetransfer kunne have fundet sted denne sommer i dansk fodbold. Superligaen har de senere år kunne tiltrække store profiler af dansk målestok, og en ung knægt med noget af et efternavn kunne have trukket AGF-trøjen over hovedet i sommer.

Af Anders Lang Jensen

 

AGF var nemlig angiveligt meget tæt på at lave en aftale med PSG’s 18-årige Timothy Weah på sommertransfervinduets sidste dag. Det skriver den danske avis Ekstra Bladet. Weah er søn af den tidligere stjernespiller George Weah, der nu er præsident i landet Liberia.

I afsnit to af Canal 9’s dokumentar ‘AGF – Mellem håb og håbløshed’ kommer vi helt med ind, da klubben forsøgte at forstærke klubben på den sidste dag i sommerens transfervindue.

Undervejs i afsnittet er AGF tæt på at hente ”et stortalent fra en europæiske topklub”, lyder det i dokumentaren. Cheftræner David Nielsen kan næsten ikke være i sig selv af ren begejstring og tror ikke på, at AGF kunne hente sådan en spiller.

Det lykkedes desværre heller ikke for Aarhus-klubben at sikre sig spilleren. Men nu beretter Ekstra Bladet, at stortalent er den 18-årige PSG-angriber, Timothy Weah.

Teenageren anses som et kæmpe-talent, men har primært gjort sig på klubbens reservehold indtil nu. Han har dog spillet to kampe for det stjernespækkede førstehold i sæsonen og scorede mod Caen i første spillerunde. Det kunne altså have været en voldsom transfer hos AGF. Ekstra Bladet skriver ikke, om der skulle være tale om en lejeaftale eller en permanent kontrakt.

Og så er han søn af George Weah, der er præsident i Liberia. Han havde en stor professionel fodboldkarriere og spillede for storklubber som AC Milan og netop PSG. George Wah vandt Ballon D’or i 1995