Af Anders Lang Jensen

Sommerens VM-slutrunde er startet og den første weekend med VM-bold er overstået. Flere fantastiske øjeblikke har allerede ramt os, men denne mandag er der dog drama fra den kroatiske landsholdslejr.

Slutrunden er startet, og Ronaldo lavede et hattrick i første gruppekamp fredag aften mod naboerne fra Spanien.

Den kroatiske landstræner sender nemlig angriberen Nikola Kalinic ud af VM-truppen. Han nægtede at lade sig skifte ind i lørdagens sejr mod Nigeria. Kroatien slog det afrikanske mandskab med 2-0 i den første gruppekamp lørdag aften.

Mens andre favoritter snublede i første spillerunde ved VM, levede Kroatien op til forventningerne lørdag og vandt altså med 2-0 over Nigeria.

Men kampen kan alligevel få et dramatisk efterspil. Det lader til, at der er mere end uro i landsholds-lejren. Således skriver flere kroatiske medier, at landstræner Zlatko Dalić har sendt angriberen Nikola Kalinic ud af lejren og hjem til Kroatien.

Nikola Kalinic i aktion for det kroatiske landshold.

Årsagen skal findes i lørdagens kamp, hvor Zlatko Dalić ville skifte angriberen ind med fem minutter tilbage af kampen. Nikola Kalinic nægtede at lade sig skifte ind med rygproblemer som årsag, hvilket betød, at Marko Pjaca i stedet kom på banen.

Kroatien fortsætter med 22 mand

Efterfølgende er landstræneren konfronteret med optrinnet på sidelinjen og har givet udtryk for, at “der ikke var tale om en skade – kun et problem.”

Og uenigheden ser nu altså ud til at koste Nikola Kalinic resten af VM-slutrunden. Det betyder, at Kroatien fortsætter VM med kun 22 spillere. Hjemsendelsen er endnu ubekræftet, men det er ventet, at der kommer en officiel meddelelse fra den kroatiske VM-lejr senere på dagen.

Nikola Kalinic scorede tre gange for Kroatien i VM-kvalifikationen og spiller til dagligt i AC Milan, hvortil han i de seneste år har været lejet ud fra Fiorientina. Han skifter dog permanent til AC Milan i denne sommer. Men VM ser ud til at være slut for den 30-årige angriber.