Det er ikke kun unge drenge i pubertetsalderen, der spiller FIFA på konsol eller PC. Dette gjorde en af verdens største fodboldstjerner klart, både i hans bog, men også da han blev spurgt til dette års FIFA Interactive World Cup. Andrea Pirlo udtalte således, at det kan være svært at skelne mellem den nye udgave af FIFA, og den virkelige verden – hvilket han deler med andre spillelystne verdensstjerner.

Verdensstjerne bruger FIFA som læring

Det kommer måske bag på nogle, men mange af de helt store stjerner på verdens fodboldscene, bruger ikke kun tid på at blive bedre til deres ”arbejde” på fodboldbanen, men også bag en kontroller eller et keyboard, når der dystes i FIFA.

FIFA bliver spillet på mange forskellige platforme, og det er forskelligt hvad de adspurgte verdenstjerner foretrækker. De fleste er mest tryg ved at spille over Playstation, men det kan dog være svært, at transporterer en Playstation konsol med på tour, hvilket får flere af spillerne til at ty til PC versionen på en gamer bærbar.

Mats Hummels ser det legendariske videospil som fantastisk underholdning, men også som et redskab til at blive bedre på banen.

”Det er klart, at en professionel fodboldspiller kan bruge sin egen erfaring, til at håndtere visse situationer i FIFA – Omvendt kan man også sagtens lære, en masse omkring løbemønstrer og vinkler” – Mats Hummels

FIFA har en værdifuld rolle på det brasilianske landshold

Engang brugte det brasilianske fodboldlandshold kortspil, og andre småspil som underholdning, og som en god måde, at smede holdet sammen på når turene gik rundt i verden.

I dag bliver FIFA i høj grad brugt som en god måde, at smede holdet sammen på. Brasiliens landsholdsstjerner benytter således, de mange aftener på hotellet mellem deres kampe, til at organisere FIFA turneringer.

Neymar udtaler, hvordan FIFA er et oplagt, og underholdende værktøj til at komme tættere på hinanden. Den udtalelse kan måske have noget at gøre med, at verdensstjernen fra Barcelona som oftest slutter på toppen, når landsholdet spiller FIFA turnering – ifølge ham selv. Da Neymars kollega – Hulk blev adspurgt, omkring hvad han syntes om den virtuelle version af fodbold, var svaret en smule anderledes.

”FIFA er blevet utrolig realistisk, men det virker som om, at de har glemt at skrue på mine evner på banen, frem for dem jeg føler at jeg har i virkeligheden” – Hulk

Hulk udtaler dog – at han ikke tager det brasilianske FIFA hierarki så tungt, da virkelighedens fodbold kræver god form, vitaminer, hårdt arbejde og disciplin i højere grad, end held og hurtige fingre.

Danskere i absolut topklasse ved FIFA Interactive World Cup

Hvert år afholdes der FIFA Interactive World Cup, hvor Danmark de sidste år har været stærkt repræsenteret. Danske August ”Agge” Rosenmeier har således vundet det virtuelle VM 2 gange. Senest er det den nye, og stadig danske verdensmester, der løftede VM-pokalen i New York.  Det er den nye danske stjerne Mohamad Al-Bacha, der i 2016 vandt verdensmesterskabet i FIFA på Playstation konsol.

E-sport og derunder FIFA bliver på verdensplan større og større. Flere af de helt store fodboldklubber er begyndt, at ansætte virtuelle fodboldspillere under klubnavnene. Således blev den danske stjerne, og eksverdensmester August ”Agge” Rosenmeier ansat af PSG i oktober måned, for at repræsentere den franske storklub på den internationale E-sports-scene.