Den 23. VM-turnering nogensinde løber af stablen i 2026. Det er godt nok lige knap et årti til VM i 2026, men allerede nu, så planlægges der og snakkes i krogene om, hvem der får lov til at holde det storslåede fodboldarrangement. VM om otte år bliver den første slutrunde, som inkluderer 48 hold – forskel for i dette års VM, der kun får besøg af 32 hold.

I udvidelse af antallet af deltagende nationer er der sket en ændring i de sidste mange år. I 1982 gik man fra 16 til 24 hold og fra 1998-slutrunden i Frankrig har 32 hold deltaget.

Spørgsmålet er så bare, hvem der kan (og vil) stå for et arrangement, der kræver 48 landshold, med over hundrede ansatte hver. Og det er det vi skal til at finde ud af. Hvem skal være værtsland for VM i 2026

Hvornår finder 2026-VM sted?

Slutrunden inden 2026, 2022 finder sted i det mellemøstlige land Qatar og lige nu tyder alt på, at det formentlig kommer til at foregå om vinteren. Årsagen er de heftige temperaturer i olie-landet om sommeren, der sagtens kan komme op på 50 grader.

Ifølge det engelske medie Goal.com, så forventet det dog, at slutrunden fire år senere, bliver afholdt om sommeren – som det plejer. Og det kommer formentligt til at være lige år – i starten af juni finder åbningskampen sted, og så vil finalen ligge et eller andet i midten af juli. Måske nærmere slutningen end starten. På grund af de mange hold, så bliver det altså en længere slutrunde i 2026 og det kommer måske til at påvirke spillernes efterfølgende sæson på klubplan.

Læs videre på næste side for få at vide, hvilke nationer, der i spil som værtsnation for verden største slutrunde?