Lionel Messi er en af verdens absolut bedste fodboldspillere – hvis ikke den bedste. Dette bekræfter hans hattrick-scoring af Ballon d’Or. Dette er en pris der uddeles til den bedste fodboldspiller hvert år, af folk fra fodboldverdenen. Messi vandt prisen i 2010, 2011, 2012, men de seneste to år er den gået til argentinerens evige konkurrent, Cristiano Ronaldo. Messi har altid være unik, og allerede som 13-årig blev han hentet til Barcelonas ungdomsakademi. Her så man hurtigt, at den 169 cm-høje offensivspiller virkelig kunne slå igennem i fremtiden.

Video af Messis U16-sæson

I sæsonen 2002/03 spillede, den dengang kun 15-årige Messi, for FC Barcelonas u16-hold. Dette var den eneste sæson i Messis ungdomsfodboldliv, hvor han startede sæsonen på samme hold, som han sluttede. Indtil han blev rykket op i seniortruppen i 2004/05-sæsonen, nåede han at spille for samtlige ungdomshold og også Barcelona C og B. Det er altså flere hold per sæson. I anledning af Messis 28. fødselsdag i onsdags, offentliggjorde FC Barcelonas officielle youtubeside en video, som er ny, og som ikke har været lægget til medierne før. Det er en video, bestående af udklip af Messis u16-sæson, hvor den 15-årige argentiner allerede der, er niveauer over både medspillere og modspillere. Videoen har i skrivende stund været set mere 1,2 millioner gange.

ELCHE, SPAIN - JANUARY 24: Lionel Messi of Barcelona celebrates after scoring during the La Liga match between Elche FC and FC Barcelona at Estadio Manuel Martinez Valero on January 24, 2015 in Elche, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

 

Se videoen af 15-årige Messi nedenfor

https://www.youtube.com/watch?v=zMq88usUaEo

 

Se også: Video med Messi, Neymar og Ronaldo i scoringmode