Portugals midtbanemand Renato Sanches er i den seneste tid blevet beskyldt for at være ældre end han udgiver sig for at være. Sanches afviser det selv, men har han hele tiden løjet om sine år på bagen? 

Af David Paris 

Renato Sanches og resten af Portugals landshold kvalificerede sig i går aftes til finalen i EM, og modstanderen bliver enten Tyskland eller Frankrig. Sanches er med i Portugals trup som yngste mand – blot 18 år, og så starter han faktisk inde. Men er det nu også sandt, at han er 18 år?

Den tidligere Auxerre-træner Guy Roux mener, at Sanches må være enten 23 eller 24 år, fordi hans fødselsattest først blev registreret fem år efter fødslen. Sanches har angiveligt truet Roux med at sagsøge ham, fordi han, helt hovedløst ifølge Sanches, mener, at han er fem år ældre end han udgiver sig for at være.

Nu er der så kommet nye beviser i sagen om den centrale midtbanespillers alder, og det er en video af Sanches, som stammer fra 2010. Vurder selv herunder:

https://youtu.be/R7KasDgByLY

I klippet ligner Sanches en 13-14 årig, men ifølge den franske tidligere træner Roux, 77, skulle han altså være 18 år i videoen herover, og det kan enhver se, ikke stemmer overens.

Grunden til, at fødselsregistreringen først kom fem år efter den egentlige fødsel er, at hans forældre gik fra hinanden umiddelbart efter fødslen og så flyttede faren til Frankrig og kom først tilbage fem år efter, hvor den lille familie så fik styr på alt det formelle.

Roux siger om Sanches: “Han siger, han er 18, men jeg synes du skal se på fortiden. Hans fødselsdato blev først registreret flere år efter hans fødsel, og det blev aldrig rigtig angivet til registreringsdatabasen. Jeg kan forsikre dig, at han er 23-24 år.”

Sanches svar lyder: “Ikke alle mennesker i fodbold er gode. Der er dem, der elsker dig og andre, der ikke gør. Jeg voksede op i Portugal, jeg tilbragte 10 år i Benfica, hvordan kan jeg så være 25 år? Der er ingen logik i, hvad nogle mennesker siger.”