Selveste Manchester United har en dansk spiller løbende rundt på græsbanerne omkring én af verdens største klubber. Tidligere havde vi danske Anders Lindegaard på Old Trafford, men nu kan vi måske få endnu én af slagsen.

Af Anders Lang Jensen

Hans Christian Bernat, der er tilknyttet OB’s U19-mandskab, træner med i Manchester United i denne uge. Målmanden træner jævnligt med OB’s Superliga-trup, men nu befinder han sig altså på træningsbanen i mægtige Manchester United.

”Det er en aftale, vi har lavet i fællesskab. De henvendte sig til os, og vi gav Bernat lov til at tage af sted, da vi lige er vendt hjem fra en international turnering i Holland. Vi har sendt Mads Holm (assistenttræner på OB’s U19-hold, red.) med til England, så vi også er til stede. Han skal selvfølgelig have et øje på Hans Christian Bernat, men samtidig skal han vidensudveksle med folkene i Manchester United. Det kalder vi at slå to fluer med et smæk”, siger Tonny Hermansen, der er talentchef i OB, til tipsbladet.dk.

Hans Christian Bernat, OB

”Vi er da glade for vores mange dygtige målmænd, men vi vil også gerne have resten af banen med. Vi har en meget klar forretningsmodel, hvor det handler om, at vi på U-holdet skal levere spillere til Superliga-holdet – hvilket går meget godt i øjeblikket – samtidig med, at vi skal sælge nogle spillere. I den forbindelse spiller akademiet en stor rolle, og jeg må rose Jesper Hansen (OB’s sportsdirektør, red.) for, at han gør et rigtigt stort arbejde nede fra”, siger Tonny Hermansen.

Han fastslår, at det faktum, at OB deltager i mange internationale ungdomsturneringer, også er med til at vække storklubbernes interesse, og denne gang er det altså Hans Christian Bernat, der har fået muligheden i Manchester United.

TRANSFERAFSLØRING: Billeder af to nye stjerner i United-trøjen lækket