3: Bernardo Silva, Portugal og Manchester City

SARANSK, RUSSIA – JUNE 25: Joao Moutinho, Bernardo Silva and Ricardo of Portugal look on prior to the 2018 FIFA World Cup Russia group B match between Iran and Portugal at Mordovia Arena on June 25, 2018 in Saransk, Russia. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Der blev forventet en masse fra Bernardo Silva, som i sidste sæson vandt Premier League med Manchester City. Han var udset til at skulle være det kreative geni hos Portugal.

Silva havde dog et dårligt VM, og det lykkedes ham hverken at score eller assistere. Efter dårlige optrædener i de første to kampe, startede han på bænken i Portugals sidste gruppekamp mod Iran. Han fik 20 minutter på banen i den kamp, og satte ikke sit aftryk på denne slutrunde.

Bedre præstationer fra Bernardo Silva kunne måske have betydet, at Portugal var nået længere ved VM i Rusland.

4: Raheem Sterling, England og Manchester City

during the 2018 FIFA World Cup Russia 3rd Place Playoff match between Belgium and England at Saint Petersburg Stadium on July 14, 2018 in Saint Petersburg, Russia.

Raheem Sterling er en spiller, som skinner igennem på sine bedste dage. Men når det ikke kører for holdet, så er han nærmest anonym.

Sterling startede inde i seks kampe ved denne slutrunde, men det blev ikke til nogen mål. Dermed udbygger han den negative stime, som hedder, at han ikke har scoret på landsholdet siden 2015.

Op til VM-slutrunden var der også meget ballade omkring Raheem Sterling. Han valgte nemlig at få tatoveret en riffel på sit højre ben – noget, de engelske medier absolut ikke bifaldt.

Sterling blev udråbt som en af de mest talentfulde unge spillere for år tilbage, men den 23-årige vil nok gerne lægge dette VM bag sig, og fokuserer på en sæson i toppen af rækken med Manchester City.

5: David de Gea, Manchester United og Spanien

David de Gea er en forrygende målmand. I sidste sæson bar han Manchester United frem til sejr på Emirates mod Arsenal i en 3-1-sejr. I den kamp havde han 14 redninger. Men de gode præstationer var han dog ikke i stand til at tage med sig videre på landsholdet.

Det hele startede, da Spanien mødte Portugal ved den første kamp for deres vedkommende. Det blev til nul redninger for De Gea, men endnu værre var det, at han lavede åbenlyse fejl. En fejl var så stor, at Cristiano Ronaldo kunne score, og i sidste ende kostede han faktisk to point, alene i den kamp.

David de Gea reddede kun en bold i løbet af hele turneringen. Han lukkede seks mål ind – og lukkede fire straffespark ind i straffesparkskonkurrencen mod Rusland.

Vi bør forvente mere af så god en målmand, og Verdensmesterskaberne 2018 vil nok ryge i glemmebogen for den spanske keeper.