Af Anders Lang Jensen

Så er de sidste kampe om en billet til sommerens store VM-slutrunde spillet, og samtlige 32 hold er fundet. I blandt disse er heldigvis de danske kæmper, som slog Irland ud tirsdag aften i Dublin.

Den 1. december sker så det, man som dansker kun kan være spændt på nemlig den vigtige lodtrækning til gruppespillet og altså slutrundens første fase. Danmark er endt i 3. seedningslag, efter Peru i nat slog New Zealand ud af kvalen, og dermed ryger Christian Eriksen og co. et skridt ned.

I 3. lag er der ikke det store at tale om. Til gengæld er der netop det i de to øverste lag. Her er flere giganter beliggende, og Danmark skal trække et land fra hvert lag den 1. december. Spørgsmålet er, om landstræner Åge Hareide ønsker en god sportslig pulje eller en spændende gruppe med mange stjernekampe.

Det kan enten blive fugl eller fisk, når kuglerne skal trækkes om ad bowlen til lodtrækningen. Lagene ser således ud.

Første lag: Tyskland, Polen, Portugal, Frankrig, Argentina, Rusland, Brasilien og Belgien.

Andet lag: Spanien, Uruguay, Colombia, Schweiz, Mexico, England, Kroatien og Peru.

Tredje lag: Iran, Costa Rica, Egypten, Island, Danmark, Senegal, Tunesien og Sverige.

Fjerde lag: Panama, Marokko, Australien, Japan, Sydkorea, Saudi-Arabien, Nigeria og Serbien

Som det ses, kan en eventuel skrækpulje se ud som følger: Argentina, Spanien, Danmark og Japan. Der må maksimalt være to europæiske lande i samme gruppe, hvorfor at danskerne undgår en gruppe med fx både Tyskland og Spanien.

Der er dog en markant lettere vej til videre avancement i turneringen, hvis en anderledes gruppe kommer op ad bowlen. En sportslig god gruppe kunne med glæde lyde sådan: Rusland, Peru, Danmark og Panama.

Hvilken gruppe ønsker du, danskerne trækker? En gruppe med masser af topkampe mod verdensstjerner eller en fornuftig sportslig gruppe med stor chance for at ende i de øverste 2?