Arsene Wenger er kommet med sit bud på, hvorfor Alex Hlebs karriere gik ned ad bakke efter Arsenal solgte ham i 2008.

Den hviderussiske midtbanespiller, som i øjeblikket står uden kontrakt, og er fyldt de 36 år, havde fire år som spiller for gårsdagens modstander for Gunners’ nemlig BATE Borisov.

Han var en del af Arsenals trup fra 2005 til 2008, før han forlod klubben til fordel for FC Barcelona. Et skifte, Wenger godt kunne forstå.

Den hviderussiske spiller formåede dog ikke at imponere på Camp Nou, som folk havde håbet og forventet. Han fandt livet svært i en tid, hvor Lionel Messi var en af de nærmeste konkurrenter til pladsen i startopstillingen.

Samme dag, som Gunners skal møde BATE, fortæller Wenger lidt om den mand, han købte fra Stuttgart. Til klubbens officielle hjemmeside sagde han følgende.

– Jeg vil sige, at på det tidspunkt, hvor han skiftede til Barcelona, var de det bedste hold i verden med flere meter.

På samme hold som Messi

– Man kan godt forstå, at han var fristet af et skifte dertil. Det var ikke den rigtige beslutning for ham, for han havde ikke den samme karriere efter hans ophold der. Jeg tror, det har haft en negativ indflydelse på hans karriere.

– Han var en storartet spiller, men han spillede på samme hold som Lionel Messi. Det er en nærmest umulig opgave for enhver spiller i verden.

Som det også kan ses på billedet ovenover, valgte Hleb og Wenger at slå hovederne sammen i forbindelse med Arsenals 4-2 sejr ude over BATE Borisov.

SE OGSÅ: Mendy skadet: Disse 6 venstrebacks kan erstatte ham