Den franske manager, Arsene Wenger, tager ansvaret for Arsenals femteplads i sidste sæson.

(Getty Images)

Den franske manager tager ansvaret for, at Arsenal sidste år – den første gang i tyve år – ikke opnåede en plads i top fire. Han indrømmer, at usikkerheden omkring hans position i klubben var medvirkende til de udeblevne resultater.

Wenger endte dog med at underskrive en ny kontrakt, der gælder for de næste to år med klubben. Men da var det for sent. Klubben endte uden for top fire.

LÆS OGSÅ: Hvad er Financial Fair Play – og hvordan fungerer det?

Nu, tre måneder efter, indrømmer Wenger, at han var med til at skabe usikkerhed og forvirring i omklædningsrummet.

– Jeg havde en påvirkning på sæsonen, og sommetider kom spillerne hen til mig og spurgte: Hvad sker der, chef? Hvor skal du hen?, fortalte franskmanden ved en Football Writers Association-begivenhed for nylig.

LÆS OGSÅ: 5 grunde: Derfor vinder Manchester United Premier League i denne sæson

En stor del af Arsenals fans vendte sig mod den rutinerede træner midtvejs i sæsonen, og der blev lavet forskellige aktioner mod franskmanden. Blandt andet blev et fly fløjet hen over et stadion med et banner, der reklamerede for Wengers afgang.

Hvorvidt Arsenal denne sæson får en placering top fire, må tiden vise, men de kan få en god start hjemme i åbningskampen i Premier League på Emirates Stadium mod Leicester. En kamp, der fløjtes i gang på fredag klokken 20.45 og kan ses på TV3+.