Af Anders Lang Jensen

Navnet virker måske ikke bekendt. Det kan der måske blive lavet om på i den nærmeste fremtid. Men hvem er han dog? Sådan var der nok rigtig mange, der tænkte, da det meget danskklingende navn figurerede blandt Stoke Citys reserver til udekampen i Premier League mod Arsenal i søndags.

Og Lasse Sørensen er pæredansk. 18 år gammel, blond og fra Vejen i Sydjylland – og altså måske den næste dansker i Premier League. Søndag fik han lov at snuse til verdens bedste fodboldrække, da han sad 90 minutter på bænken i opgøret, som Stoke tabte 0-3.

”Det var en kæmpe oplevelse, og det var selvfølgelig noget helt andet end at spille på U23. Der var rigtig mange mennesker og i det hele taget bare en kanonfed stemning. Det vil jeg helt sikkert aldrig glemme”, siger Lasse Sørensen til tipsbladet.dk.

”Jeg trænede med førsteholdet i ugens løb, og dagen før prikkede Paul Lambert mig på skulderen og sagde, at jeg var med i truppen. Det var selvfølgelig superfedt, men jeg havde helt ærligt ikke regnet med at være med til selve kampen.”

”Jeg fik så at vide, at jeg skulle være med på bænken, og det var selvfølgelig et stort øjeblik. De andre spillere kom også hen og sagde tillykke. Selv de største stjerner har en første gang, og de kunne godt huske, hvordan de selv havde det, da de blev udtaget for første gang”, siger Lasse Sørensen.

”Jeg troede, jeg ville blive nervøs, men det gik så hurtigt, at jeg slet ikke nåede at blive det. Det var en stor drøm og et stort mål for mig, men det handler selvfølgelig i sidste ende om at spille, og det er også mit næste mål. Men jeg vil da gerne indrømme, at det nok er første gang jeg har glædet mig så meget til en kamp, hvor jeg skulle starte på bænken.”

”Det betød meget at få en fornemmelse af hele Premier League-showet. Hvordan er det at være med til kamp? Hvordan gør de andre? Hvad spiser de? Darren Fletcher var med, og det er jo en spiller, der har prøvet det meste i sin karriere.”

”At få mulighed for at suge til sig fra sådan en spiller var rigtig stort. Under kampen fik jeg en fornemmelse af, hvor hurtigt det går på banen i Premier League. Det foregår i et utrolig højt tempo, lyder det fra danskeren.