Af Anders Lang Jensen

Navnet Thomas Lemar har klinget godt i Liverpool-fansenes ører, men det er ikke kun den franske offensivspiller, som er ønsket på Anfield. Et helt nyt navn er dukket op i medierne, og Jurgen Klopp vil hente en anden Monaco-stjerne til det engelske i stedet.

Efter salget af Philippe Coutinho har Liverpool pengepungen fyldt godt og grundigt op, og en lille sjat af disse blev sendt sydpå til Southampton, og den fysisk stærke hollænder Virgil van Dijk til Anfield for at lukke huller i det centrale forsvar.

Pengene er der dog stadig til fri benyttelse, og det vil manager Jurgen Klopp gøre. Nu melder flere medier så, at et konkret navn er på ønskelisten hos den tyske manager, og det kommer fra Senegal. Balde Keita er holdkammerat med netop Thomas Lemar hos franske AS Monaco.

I sommer skiftede den 22-årige offensivprofil fra italienske Lazio til den rige klub i fyrstendømmet hos Monaco. Siden har den lynhurtige profil imponeret for monegaskerne, der følger med PSG i den franske topstrid i ligaen.

Et skifte kan dog komme på tale, eftersom der er interesse fra Liverpool. I sommer blev Tottenham meldt interesseret i den unge afrikaner, men det endte med et skifte til det offensivt sprudlende mandskab i Monaco.

Ifølge avisen The Mirror er Liverpool ikke alene om interessen i Balde Keita, da Arsene Wenger også holder øje med offensivspilleren fra Arsenals synspunkt. Begge klubber holder skarpt øje med udviklingen, og AS Monaco skulle angiveligt lytte på tilbud på deres indkøb fra i sommer.

Monaco har de senere år udviklet en forretningsmodel på at sælge unge profiler til større klubber for masser af millioner kroner. Først henter man unge talenter for derefter at sælge dem som store stjerne og massive beløb. Her kan Kylian Mbappe, Benjamin Mendy og Bernardo Silva nævnes.