José Mourinho skal være kommentator på en russisk TV-kanal til sommer i forbindelse med slutrunden, Rusland som bekendt er værter for.

Foto: John Peters/Man Utd via Getty Images

Det er en post, som han kommer til at blive betalt pænt for, og en post, han kun skal varetage i fem dage.

I går var der 100 dage til, at VM i Rusland fløjtes i gang. Det er en begivenhed, som mange fodboldinteressede fans venter med spænding på.

Men for at dække kampene, skal der også være et hold bag. Og nu kommer José Mourinho for første gang til at være en af de eksperter, som skal give sit besyv med på tv. Russisk tv.

LÆS OGSÅ: Fodboldspiller døde tragisk natten til søndag: Nu er dødsårsagen slået fast

Det er en rolle, Mourinho uden tøven har takket ja til. For mon ikke der er et par håndører gemt i stillingen, som han i øvrigt kun skal bestride i fem dage?

Det er efterhånden blevet til rutine, at gamle fodboldspillere omdannes til eksperter på tv. Men nu er en ny tendens også på vej. For nuværende fodboldtrænere inviteres som aldrig før ind i diverse fodboldstudier for at give deres besyv med på tingenes tilstand.

LÆS OGSÅ: Real-spillerne fik ikke den bedste nat i Paris: Se hvordan PSG-fans ødelagde ALT for Ronaldo og co.

En af nutidens fodboldtrænere hedder José Mourinho, og han skal også fungere som ekspert til sommerens VM-slutrunde i Rusland. Han har dog takket nej til at være ekspert på britiske TV-stationer, såsom BBC og ITV.

I stedet har han takket ja til at være en del af den russiske TV-station, Russia Todays mediedækning under slutrunden.

8,4 millioner kroner… eller 1,68 millioner kroner om dagen!

De betaler ham nemlig lidt bedre. Således kommer han til at tjene 8,4 millioner kroner på det arbejde, han kommer til at lave for TV-stationen i fem dage. Det svarer til en dagsløn på 1,68 millioner kroner. En ganske pæn hyre.

Det er dog ikke kun José Mourinho, som er blevet ansat af den russiske TV-station, Russia Today. Også herhjemme har den tidligere danske landsholdsmålmand, Peter Schmeichel, til sommer fået job på TV-stationen, som er støttet af den russiske regering.

LÆS OGSÅ: Aftalen er på plads: Griezmann er nået til enighed med denne storklub