Det er ikke mange spillere i verden, som kan bryste sig af, at kunne skrive under på en professionel kontrakt som bare 18-årig.

Jonathan Harboe underskriver fuldtidskontrakt med OB

Foto: ob.dk

Men det kan OBs Jonathan Harboe. Torsdag ved middagstid skrev han nemlig under på en fuldtidskontrakt med hans arbejdsgiver, Odense Boldklub.

Det var ikke bare en helt almindelig dag for Jonathan Harboe. Han havde nemlig også fødselsdag, og det skulle altså fejres, mente sportsdirektør i OB, Jesper Hansen.

Harboe har fået kontrakt til sommeren 2021, og har dermed tre hele sæsoner til at bevise sit værd for fynboerne, der i denne sæson sluttede på en noget skuffende 10. plads. Det resulterede i, at cheftræner gennem to sæsoner, Kent Nielsen, blev afskediget.

Med kontrakt-underskrivelsen, rykkes Harboe op fra klubbens U19-hold til Superliga-truppen. Ifølge ob.dk er det en løbestærk og arbejdsom herre, som nu er blevet fuldtidsprofessionel.

Avis: Liverpool-skifte er 99 procent sikkert

Til klubbens hjemmeside, uddyber Jesper Hansen den 18-åriges evner med følgende bemærkning.

– Jonathan viste allerede for to år siden, at han har et stort og spændende potentiale. Han er dygtig med bolden, han har et godt overblik, og så er han enormt arbejdsom og løbestærk. Hans ungdomskontrakt løb egentlig et år endnu, men med de fremskridt han har gjort i den seneste periode, har vi vurderet, at det er det rigtige tidspunkt at få ham op som fuldtidsprofessionel nu, siger OB’s sportsdirektør Jesper Hansen.

Også hovedpersonen selv er glad for at tage skridtet op, og retter en særlig tak til akademichef, Tonny Hermansen.

– Det var min store drøm at kunne skrive under i dag på min 18 års fødselsdag. Det er en rigtig god gave, og en stor drøm, der er gået i opfyldelse. Det er noget, som jeg har arbejdet frem imod i de seneste par år sammen med blandt andre Tonny Hermansen, som jeg skylder en stor tak for at tage så stor del i min udvikling som fodboldspiller. De seneste måneder er jeg kommet mere og mere ind omkring Superligatruppen, og det har alt sammen hjulpet mig til at lære gamet bedre at kende. Jeg føler mig godt tilpas i truppen, hvor jeg ser op til mange spillere, men selvfølgelig ser jeg lidt ekstra på de spillere, der allerede er kommet igennem fra vores akademi, og på en spiller som Jens Jakob Thomasen, der også kommer fra Sanderum, ligesom jeg. Det bliver selvfølgelig en udfordring at komme op og træne med ligatruppen på fuld tid, for det går noget hurtigere, men der er mange til at guide mig, og som jeg kan lære en masse af, så jeg glæder mig rigtig meget, siger Jonathan Harboe.

OBs Superliga-trup har første træningsdag den 18. juni, hvor man stille og roligt begynder på forberedelserne til den næste sæson. Der er endnu ikke ansat en ny cheftræner i klubben.