FC Barcelona-legenden Xavi storroser den nuværende FC Barcelona-spiller Sergio Busquets, i en klumme hos det spanske medie Marca. 

Af Lasse D. Drescher

Den tidligere spanske fodboldstjerne Xavi har for nyligt skrevet en klumme, hos det spanske medie Marca. Det meldes at Xavi storroser den nuværende FC Barcelona-midtbanespiller Sergio Busquets.

(Photo by Shaun Botterill – FIFA/FIFA via Getty Images)

Xavi skriver følgende hos Marca:

“Første gang Pep Guardiola valgte at Sergio Busquets skulle træne med os, fandt jeg hurtigt ud af at han var en speciel spiller. Der var ingen af os som havde forudset, at han ville udvikle sig til at blive verdens bedste midtbanespiller.”

Xavi skriver samtidig at den nuværende Barcelona-spiller Sergio Busquets gjorde ham helt rolig. Når det skete var det fordi at Xavi kunne se Busquets navn på holdkortet hos FC Barcelona.

Xavi tilføjer:

“Da holdkortet før kampen blev sat, kiggede jeg altid efter Sergio som den første. Selv hvis han ikke startede inde og bare var på bænken, så var jeg rolig. Jeg vidste nemlig at med Sergio på holdet, var vi sikret taktisk inteligens på midtbanen.

Sergio Busquets formår at se tingene ske i sit hoved, før de sker på banen. Han stopper en masse afleveringer for modstanderne, og derfor kan resten af holdet spille mere frit og stole på Sergio har styr på det.”

Den nu 37-årige spanier Xavi slutter af med at skrive, at Busquets er en fantastisk leder i omklædningsrummet. Samtidig med at Xavi understreger at Sergio Busquets generelt er et solidt forbillede for de unge spillere hos FC Barcelona og det spanske landshold.

Den nu 29-årige FC Barcelona-midtbanespiller Sergio Busquets, står til dags dato noteret for omkring 180 kampe for FC Barcelona. Det er samtidig blevet til 68 kampe for det spanske A-landshold.

Læs også: Enden for legenderne: 5 legender, der alle er gået på pension i år