Af Anders Lang Jensen

De bedste spillere i verden render rundt i de europæiske topligaer, men hvor de er født, er en anden snak. De ”ikke-europæiske” spillere kan også vise fantastisk fodboldspil, og med flere sydamerikanske stjerner tager vi nu et kig på de bedste af slagsen.

Specielt den offensive del af spillet viser sig som helt ekstraordinært, når vi nu tager et kig på den bedst mulige startopstilling med spillere, der ikke kommer fra Europa.

Photo by Denis Doyle/Getty Images

GK: Keylor Navas, Real Madrid og Costa Rica

Keeperen fik gennembruddet til VM I 2014 for Costa Rica, og er en glimrende sidste skanse for kongeklubben i Madrid.

HB: Dani Alves, PSG og Brasilien

En lang og flot karriere i Barcelona fortsætter endnu med kæmpe klasse senest i Juventus og i de kommende år hos franske PSG.

CB: Diego Godin, Atletico Madrid og Uruguay

En stærk midtstopper fra Atletico som er sublim til forsvarsspillet. Godin har en kæmpe andel i Atleticos brølstærke defensiv.

CB: Thiago Silva, PSG og Brasilien

Én af de bedste på pladsen i verden de seneste mange sæsoner. Intet drømmehold uden Silva. Ganske enkelt.

VB: Marcelo, Real Madrid og Brasilien

Med sin formidable teknik fortryller Marcelo på venstrebacken for Real Madrid, og har gjort det i mange år nu. Velsagtens verdens bedste venstreback vi har med at gøre her!

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

CM: Casemiro, Real Madrid og Brasilien

En stærk defensiv midtbanemand der de seneste sæsoner har været en vigtig brik på Zidans Real Madrid-midtbane.

CM: Arturo Vidal, FC Bayern og Chile

Vidal er en hård hund på midten, og har leveret på højt niveau både i Juventus og nu hos tyske Bayern. En rigtig kriger må der til på et vaskeægte drømmehold.

COM: Angel Di Maria, PSG og Argentina

Lille fysik, kæmpe teknik. Di Maria har fundet sig selv igen hos franske PSG, og særligt hos Real Madrid var han én af de aller bedste midtbanespillere på kloden. Ingen tvivl om det.

Photo credit should read THOMAS SAMSON/AFP/Getty Images

HM: Lionel Messi, FC Barcelona og Argentina

Behøves vel egentlig ingen beskrivelse. Det er selveste Messi, vi snakker om! Den måske bedste fodboldspiller der nogensinde har trådt sine gyldne fødder på jorden ifølge mange.

VM: Neymar, FC Barcelona og Brasilien

Selvom han i disse dage trækker overskrifterne med sit mulige skifte til PSG, er Neymar stadig en verdensklassespiller med en gudsbenådet teknik.

ANG: Luis Suarez, FC Barcelona og Uruguay

Den kontroversielle angriber scorer mål på samlebånd hos Barcelona, og trods sine mindre heldige episoder gennem årene er Suarez en absolut topangriber.