Han er 31 år, og en af de helt store profiler i Premier League. Han fik sit helt store gennembrud i Barcelona, og blev herefter solgt til Manchester City. Et salg der viste sig enormt vellykket for ham. Han skiftede i 2010, og har herefter vundet to Premier League titler og en FA Cup finale. Han vandt derudover også African Cup of Nations sidste år med Elfenbenskysten.

Han er elsket blandt fansene, og er et stort ikon i City-mandskabet, men hans rolle som City spiller, ser ud til snart at være fortid. Ifølge hans agent Dimitri Seluk skifter han nemlig – og det er næsten helt sikkert.

”Det er 90% sikkert, at han forlader Manchester City til sommer. Intet er blevet afgjort, vi venter indtil sæsonen slutter”
– Siger han til Sky Sport

Der er uden tvivl mange fodboldfans der så Yaya Toure på holdkortet, med hans fantastiske fysik, overblik og langskud, ville han kunne begå sig i stort set alle startopstillinger. Det lader dog til, at der er én klub, der er tættere på ham end de andre. Inter har længe flirtet med Yaya, og træner Roberto Mancini har flere gange, ytrer sig offentligt om, at han har en stor interesse i at hente Toure til klubben. Men det bliver helt sikkert ikke uden kamp. Hvor Yaya Toure ender henne, kan kun tiden vise.