Den engelske landsholdsspiller Harry Kane og Spurs-angriber Harry Kane kan prale af endnu en individuel pris. Han har nemlig slået en ny vanvittig Premier League-rekord. Han er nu den spiller, der har scoret aller flest mål i kalenderåret 2017 nogensinde i Premier League.

Af David Paris

Tottenham-spilleren og resten af London-mandskabet skulle tirsdag møde Southampton og her scorede englænderen selvfølgelig hattrick i kampen, der endte 5-2 til Tottenham hjemme på Wembley Stadium.

Træner Mauricio Pochettino havde valgt den rigtige taktik for allerede efter 22 minutter nettede Kane første gang og han gjorde ham selv kunsten efter cirka seks minutter før pausefløjtet. 2-0 og Southampton havde noget af en opgave i pausen. Dele Alli sikrede definitivt Pochettino og co. alle tre point, da han nettede til 3-0 efter 49 minutters spil. 4-0 stod den efter 51 minutter på mål af sydkoreaner Min. Kane scorede sit tredje mål efter 67 minutter til 5-1 og Tadic pyntede på resultatet 8 minutter før tiden med målet til 5-2.

Harry Kane og Mauricio Pochettino.(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Med hattricket har Harry Kane scoret 39 gange i kalenderåret 2017, hvilket altså er flere end nogen anden spiller nogensinde. Alan Shearer har siden 1995 haft rekorden, da han på daværende tidspunkt spillede for Blackburn Rovers.

Helt sikkert var første halvdel af året det bedste for angribere, der scorede hattrick i kampe mod West Bromwich Albion, Stoke City, Hull City og hele fire mål blev det til i en kamp mod Leicester City.

I august-måned var han helt uden scoringer, men siden har han, som The Telegraph skriver, været ‘on fire’.

To mål mod Everton, West Ham United, Huddersfield, Liverpool og Stoke og senest hattrick mod Burnley d.23 december og nu – hattrick – igen mod Southampton. Af den grund er han nu oppe på 18 sæsonscoringer, dvs. i alt 39 scoringer i 2017. Efter ham op topscorerlisten ligger Liverpools Mohamed Salah, der indtil videre har kunnet juble 15 gange.